El centre eductiu municipal ha organitzat un taller de risoteràpia per recuperar la cohesió i tractar les emocions després de la pandèmia. La millora de la situació sanitària ha permès augmentar el volum d’alumnes a les aules i engegar propostes de treball cooperatiu. Aquest novembre es durà a terme l’acte de presentació dels actes de celebració del 40è aniversari de l’escola.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils ha començat el curs amb energia i amb ganes de gaudir d’un bon any escolar després de dos cursos diferents i irregulars marcats per les mesures de prevenció de la Covid-19. Amb l’objectiu de retornar a la normalitat i recuperar la cohesió, aquest octubre el centre educatiu ha portat a terme un taller de risoteràpia a càrrec de Dani Escarrà.

La regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha afirmat que l’objectiu del centre és garantir la formació presencial, ja que és un dels elements que assegura l’èxit de la formació dels alumnes de l’escola. “La voluntat és retornar a la normalitat i demostrar que la formació ens permet avançar professionalment però també enriquir-nos a nivell personal i emocional”, ha afirmat la regidora. En aquest sentit, ha explicat que l’educació també va de bracet amb riure i tenir sensacions agradables i positives.

La directora l’Escola d’Adults, Lídia Utset, ha explicat que l’any i mig de pandèmia ha afectat de forma emocional a l’alumnat i per això creu que “és important retrobar-nos en un context distès en què compartim rialles i situacions còmiques, en un ambient diferent de l’aula, que ens ajudi a cohesionar-nos més i a sentir-nos un únic col·lectiu ”.

Per aquest nou curs, tot i que l’alumnat encara ha de mantenir mesures de seguretat com la mascareta, la higiene de les mans i la ventilació de les aules i els espais comuns, la bona evolució de la pandèmia ha permès augmentar el volum d’alumnes a les aules i fer propostes de treball cooperatiu.

El taller de risoteràpia ha estat la primera d’una sèrie d’activitats que s’organitzaran aquest curs 2021-22 per celebrar el 40è aniversari de l’Escola d’Adults. La regidora d’Educació ha destacat la llarga trajectòria del centre d’adults cambrilenc, que va ser un dels primers de les comarques tarragonines, i ha posat en valor la formació permanent al llarg de tota la vida i la tasca de l’escola per tornar a inserir les persones adultes al món educatiu i potenciar el seu desenvolupament personal i professional.

La directora del centre ha posat en valor “l’aposta valenta i l’esforç de l’Ajuntament per un centre d’adults, ja que l’educació no és una competència municipal” i ha afirmat que “aquest aniversari ha de ser de l’alumnat i els docents que han passat per l’escola i de tots els equips de govern, regidors i regidores d’Educació d’aquestes últimes quatre dècades.”

Aquest novembre es durà a terme la presentació del programa d’actes de celebració de l’aniversari que consistiran en diverses exposicions, una taula rodona a Ràdio Cambrils, entrevistes a persones vinculades a l’Escola d’adults i una festa amb música a la sala de concerts de l’Ateneu juvenil i Centre de formació l’Estudi. Les xarxes socials també es faran ressò del 40 è aniversari i cada quinze dies hi hauran postals de persones vinculades al centre.