L’objectiu és millorar les habilitats i les competències a partir de l’intercanvi de coneixements entre alumnes dels diferents ensenyaments del centre. Les iniciatives són “Padrins de lectura” que ajuden a les persones que s’estan alfabetitzant i “Parelles lingüístiques” per practicar castellà i anglès.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Escola d’Adults de Cambrils ha posat en marxa els programes “Padrins de lectura” i “Parelles lingüístiques” aquest curs 2021-2022. Les iniciatives aprofiten la diversitat de l’alumnat dels diferents ensenyaments per millorar les habilitats i competències a partir del treball entre estudiants del centre educatiu i l’intercanvi de coneixements entre els diferents col·lectius i ensenyaments.

Amb “Padrins de lectura”, l’alumnat amb dificultats en l’adquisició de les habilitats lectores del Cicle de Formació Instrumental, rep l’ajuda d’un alumne/a de l’ensenyament de Graduat en Educació Secundària del nivell 2. Trien un llibre de lectura fàcil, cedit per la Biblioteca Josep Salceda i Castells, que comencen i acaben, si és possible. A partir de les sessions de lectura milloren les habilitats lectores i el gust per la lectura.

El programa “Parelles lingüístiques” parteix de la base que a l’Escola d’Adults s’ofereixen els tres nivells de llengua castellana per a estrangers i els tres de llengua anglesa. A partir d’aquests dos grups d’ensenyament, s’anima l’alumnat a quedar una hora a la setmana per parlar exclusivament en castellà o en anglès. D’aquesta manera, es treballa l’expressió oral a partir de parelles que es formen entre el propi alumnat.

La regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha explicat que aquest curs el centre s’ha convertit en un espai de trobada i d’intercanvis entre l’alumnat per tal d’aprofitar el potencial que comporta que hi hagi uns destinataris amb un bagatge cultural, formatiu i socials tan divers. Cal destacar que aquest treball col·laboratiu és possible gràcies a la disponibilitat i la implicació del mateix alumnat en el moment de formar part d’aquests programes.

El Centre Municipal de Formació d’Adults de Cambrils té una àmplia oferta formativa adaptada a les característiques i necessitats de la població de Cambrils. L’oferta es pot classificar segons si són formacions destinades a potenciar que la formació bàsica arribi a tothom, formacions destinades a millorar competències transprofessionals, o formacions orientades a afavorir la integració de persones nouvingudes. Aquest fet implica que hi hagi una àmplia varietat de destinataris i obre la possibilitat de desenvolupar programes com els dos que s’han posat en marxa aquest curs.