El professorat orientarà i assessorarà sobre l’ensenyament que s’adeqüi millor a les necessitats formatives de les persones interessades

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils obrirà el període de preinscripció del 21 al 30 de juny per als ensenyaments que oferirà el curs escolar 2022-2023. El procés de preinscripció inclou una entrevista presencial al centre educatiu en la que el professorat orientarà i assessorarà sobre l’ensenyament que s’adeqüi millor a les necessitats formatives de les persones interessades.

Per fer les preinscripcions cal anar a l’edifici de l’Ateneu Juvenil - Centre de formació l’Estudi (Av. Horta de Sta. Maria, 14). L’horari és de 9 a 14 hores i no cal demanar cita prèvia.

L’educació d’adults o educació al llarg de la vida comprèn les activitats d’aprenentatge que permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals. Això fa que hi participin persones amb objectius diferents, com poden ser obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements.

Un ampli ventall de formacions

L’Escola d’Adults set formacions diferents que s’estructuren en tres blocs: Educació per a la cohesió i participació social, Educació general i accés al sistema educatiu i Educació per adquirir competències transprofessionals.

 

Educació per a la cohesió i la participació social:

  • Cicle de Formació Instrumental: Cicle formatiu que comprèn des de l’alfabetització fins a l’obtenció d’un certificat per a adults equiparable a l’etapa d’educació primària.
  • Les persones estrangeres que necessiten aprendre o millorar la llengua per satisfer les necessitats comunicatives, poden inscriure’s als diferents nivells de cursos de castellà (des del nivell A1 fins al B1 del MECR).

 

Educació general i accés al sistema educatiu:

  • Graduat en Educació Secundària: etapa formativa que finalitza amb l’obtenció del títol acadèmic de Graduat en Educació Secundària, equivalent a l’ESO, però per a adults.
  • Preparació a proves d’accés a grau superior: Són cursos que preparen l’alumnat per superar unes proves que li permeten accedir a un ensenyament postobligatori. La preparació per a les proves d’accés a grau superior, en què s’ofereixen 2 torns, un de matí i un de tarda.
  • Preparació a la prova d’accés majors de 25 anys: També es pot fer la preparació per a la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys.

 

Educació per adquirir competència transprofessional:

  • S’ofereixen cursos de llengua anglesa (des del nivell A1 fins al B1 del MECR).
  • Preparació a les proves ACTIC: són uns ensenyaments que permeten l’adquisició de la competència digital per desenvolupar-se en la societat actual. Es tracta d’una preparació per presentar-se a les proves ACTIC.

 

Per a més informació podeu consultar el web https://www.cambrils.cat/escoladults/, trucar al telèfon 977 36 13 50, escriure al correu electrònica secretaria.rosadelsvents@cambrils.cat o seguir el perfil d’Instagram escolaadults_cambrils.