El professorat orientarà i assessorarà sobre l’ensenyament que s’adeqüi millor a les necessitats formatives de les persones interessades

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació Escola d'Adults Rosa dels Vents

L’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils obrirà el període de preinscripció del 20 al 28 de juny per als ensenyaments que oferirà el curs escolar 2024-2025. El procés de preinscripció inclou una entrevista presencial al centre educatiu en la qual el professorat orientarà i assessorarà sobre l’ensenyament que s’adeqüi millor a les necessitats formatives de les persones interessades.

Per fer les preinscripcions cal anar a l’edifici de l’Ateneu Juvenil - Centre de formació l’Estudi (Av. Horta de Sta. Maria, 14). L’horari és de 9 a 14 hores i no cal demanar cita prèvia. 

L’educació d’adults o educació al llarg de la vida comprèn les activitats d’aprenentatge que permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals. Això fa que hi participin persones amb objectius diferents, com poden ser obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements.

Un ampli ventall de formacions

L’Escola d’Adults set formacions diferents que s’estructuren en tres blocs: Educació per a la cohesió i participació social, Educació general i accés al sistema educatiu i Educació per adquirir competències transprofessionals.

Educació per a la cohesió i la participació social:

  • Formació Instrumental: Formació que comprèn des de l’alfabetització fins a l’obtenció d’un certificat per a adults equiparable a l’etapa d’educació primària.
  • Les persones estrangeres que necessiten aprendre o millorar la llengua per satisfer les necessitats comunicatives, poden inscriure’s als diferents nivells de cursos de castellà (des del nivell A1 fins al B1 del MECR).

Educació general i accés al sistema educatiu:

  • Graduat en Educació Secundària: etapa formativa que finalitza amb l’obtenció del títol acadèmic de Graduat en Educació Secundària, equivalent a l’ESO, però per a adults.
  • Preparació a proves d’accés a grau superior: Són cursos que preparen l’alumnat per superar unes proves que li permeten accedir a un ensenyament postobligatori.
  • Preparació a la prova d’accés majors de 25 anys: També es pot fer la preparació per a la prova d’accés a la universitat (PAU) per a majors de 25 i 45 anys.

Educació per adquirir competència transprofessional:

  • S’ofereixen cursos de llengua anglesa (des del nivell A1 fins al B1 del MECR).
  • COMPETIC 1 i 2: són uns ensenyaments que permeten l’adquisició de la competència digital per desenvolupar-se en la societat actual. Equivalen als certificats de l’ACTIC bàsic i avançat, respectivament.

Per a més informació podeu consultar el web https://www.cambrils.cat/escoladults/, trucar al telèfon 977 36 13 50, escriure al correu electrònica secretaria.rosadelsvents@cambrils.cat o seguir el perfil d’Instagram @escolaadults_cambrils.