El professorat orientarà i assessorarà sobre l’ensenyament que s’adeqüi millor a les necessitats formatives de les persones interessades

 • Categoritzat com: Educació
 • Serveis associats: Educació

L’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils ha obert el període de preinscripció del  20 al 28 de juny per als ensenyaments que oferirà el curs escolar 2023-2024. El procés de preinscripció inclou una entrevista presencial al centre educatiu en la que el professorat orientarà i assessorarà sobre l’ensenyament que s’adeqüi millor a les necessitats formatives de les persones interessades.  

Per fer les preinscripcions cal anar a l’edifici de l’Ateneu Juvenil - Centre de formació l’Estudi (Av. Horta de Sta. Maria, 14). L’horari és de 9 a 13:30 hores i no cal demanar cita prèvia.   

L’educació d’adults o educació al llarg de la vida comprèn les activitats d’aprenentatge que permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals. Això fa que hi participin persones amb objectius diferents, com poden ser obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements. 

Un ampli ventall de formacions  

L’Escola d’Adults set formacions diferents que s’estructuren en tres blocs: Educació per a la cohesió i participació social, Educació general i accés al sistema educatiu i Educació per adquirir competències transprofessionals.  

Educació per a la cohesió i la participació social:  

 • Formació Instrumental: Formació que comprèn des de l’alfabetització fins a l’obtenció d’un certificat per a adults equiparable a l’etapa d’educació primària. 
 • Les persones estrangeres que necessiten aprendre o millorar la llengua per satisfer les necessitats comunicatives, poden inscriure’s als diferents nivells de cursos de castellà (des del nivell A1 fins al B1 del MECR). 

Educació general i accés al sistema educatiu:  

 • Graduat en Educació Secundària: etapa formativa que finalitza amb l’obtenció del títol acadèmic de Graduat en Educació Secundària, equivalent a l’ESO, però per a adults. 
 • Preparació a proves d’accés a grau superior: Són cursos que preparen l’alumnat per superar unes proves que li permeten accedir a un ensenyament postobligatori. La preparació per a les proves d’accés a grau superior, en què s’ofereixen 2 torns, un de matí i un de tarda.  
 • Preparació a la prova d’accés majors de 25 anys: També es pot fer la preparació per a la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys. 

Educació per adquirir competència transprofessional: 

 • S’ofereixen cursos de llengua anglesa (des del nivell A1 fins al B1 del MECR).  
 • COMPETIC 1 i 2: són uns ensenyaments que permeten l’adquisició de la competència digital per desenvolupar-se en la societat actual. Equivalen als certificats de l’ACTIC bàsic i avançat, respectivament. 

  Per a més informació podeu consultar el web https://www.cambrils.cat/escoladults/, trucar al telèfon 977 36 13 50, escriure al correu electrònica secretaria.rosadelsvents@cambrils.cat o seguir el perfil d’Instagram @escolaadults_cambrils.