L’alcaldessa ha assegurat que el govern segueix liderant el projecte que es va marcar a l’inici, malgrat la Covid-19 i els temporals. L’Avinguda de l’Esport, l’obertura del Forn del Tallero i l’aposta per la tarifació social són algunes de les actuacions més destacades.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils, format per ERC, Junts per Cambrils i NMC, ha fet avui un balanç molt positiu del primer any de mandat. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i el segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació, Oliver Klein, han ofert aquest matí una roda de premsa per donar compte de les actuacions realitzades durant aquest primer any i fer una valoració de la situació actual.

L’alcaldessa i els regidors han destacat que, tot i les emergències que s’han hagut de gestionar durant els últims mesos, el govern municipal ha estat capaç de seguir el full de ruta del Pla d’Acció Municipal i tirar endavant actuacions molt rellevants per la ciutat. «Ha estat un any complicat amb molts assumptes sobrevinguts com la Covid-19 o els temporals, però hem treballat en equip amb fermesa, compromís i responsabilitat i hem pogut avançar en projectes importants», ha assegurat l’alcaldessa.

Un d’aquests grans projectes que ja està prenent forma és l’Avinguda de l’Esport. En aquest moment ja està adjudicada la redacció del projecte, tant de la la rotonda i com del pont que ha de travessar el barranc de la Verge del camí. Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Lluís Abella, també s’estan treballant tècnicament reformes importants com la Rambla Jaume I i carrers Pau Casals i Barques, o la del tram de l'Avinguda Diputació entre el Club Nàutic el Pi Rodó.

D’altra banda, en breu veuran la llum projectes planificats com l’adequació de l’avinguda Adelaida amb avinguda Baix Camp, i d’altres que s’han hagut de fer a corre-cuita fruit dels temporals com la reconstrucció de la passarel·la de vianants de Nou Cambrils per sobre la riera d’Alforja i l’arranjament del tram final del carrer Sant Jaume.

Entre les obres realitzades durant aquest any, hi ha l’avinguda Mas d’en Bosch, la millora del carrer Consolat de Mar i Miquel Planàs, la reordenació del carrer Estrasburg, i la rotonda de la Vuitena Avinguda, entre altres.

També s’ha seguit amb la tasca de substitució de lluminàries perquè l’enllumenat públic sigui més sostenible; s’ha tirat endavant la reposició de l’arbrat viari a la zona de Vilafortuny i Passeig Marítim, que continuarà a la zona de ponent; s’han ampliat els carrils bici, s’han iniciat els tràmits pel nou Pla de Mobilitat Urbana i s’ha aconseguit que simultàniament es facin actuacions a tres de les rieres que desemboquen a Cambrils.

En l’apartat de la promoció econòmica, el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein, ha destacat el funcionament de la Torre del Llimó a ple rendiment; la creació d’una marca unitària que donarà aixopluc a totes les activitats de promoció per fomentar el comerç de proximitat, posar en valor la seva qualitat i desestacionalitzar l’activitat; les ajudes directes per fer front a la crisi que se sumen a les que ja es convocaven habitualment; i l’impuls d’un calendari gastronòmic més potent i ambiciós, que s’ha aturat per la Covid i es reemprendrà a l’estiu amb una nova iniciativa.

En l’àmbit del turisme, aquest juny s’engegarà un pla de promoció amb accions innovadores per atraure turisme de proximitat de Catalunya, Aragó, Navarra, la Rioja, el País Basc i Andorra.

El regidor de Promoció Econòmica també ha destacat les mesures econòmiques que s’han portat a terme per fer front a la Covid com l’exempció de les taxes d’obres i d’ocupació de via pública o la creació de la Cimera Econòmica, que va néixer com a òrgan conjuntural per abordar la crisi sanitària amb el teixit associatiu però que es convertirà en Consell Consultiu permanent per totes les qüestions empresarials.

A continuació, l’alcaldessa ha tancat la roda de premsa amb un repàs a les actuacions de l’àrea de la persona. En aquest àmbit, Camí Mendoza ha recordat l’obertura del Forn del Tallero com a Oficina Local d’Habitatge; el reforç de prestacions bàsiques per les persones més vulnerables; l’ampliació de l’horari del Centre Cultural; les obres de millora del bar del Casal de la Gent Gran i l’increment de places dels casals d’estiu i la tarifació social.

L’alcaldessa també ha fet especial incidència en la formació i ha enumerat algunes novetats pel curs que ve com la conversió de l’Escola Joan Ardèvol en escola institut i la posada en marxa del nou Programa de Formació Professional d’Auxiliar de Vivers i Jardineria.

Per altra banda, ha posat en valor la nova eina de participació Altaveu Ciutadà per donar veu a la ciutadania, l’increment de la difusió de les activitats festives i del patrimoni cultural i la redacció dels projectes de millora de les instal·lacions esportives. Pel que fa a l’atenció ciutadana, ha posat en valor noves eines com l’OAC 360 d’assistència a la tramitació electrònica, la cita prèvia i el teletreball per augmentar l’eficiència i facilitar les relació entre administració i administrats.

Per acabar, Camí Mendoza ha afirmat que totes aquestes actuacions han estat possibles gràcies a la bona gestió econòmica dels últims anys, que ha rebaixat l’endeutament de l’Ajuntament fins a situar-lo al 40%, i ha assegurat que, malgrat tots els imprevistos, el govern seguirà liderant i treballant el projecte que es va marcar a l’inici.