L’alcalde i diversos regidors es van interessar pel model i l’organització del cos policial

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, i diversos regidors de l’equip de govern de Calafell es van desplaçar ahir al migdia a Cambrils per visitar la comissaria de la Policia Local de Cambrils i conèixer millor el model policial d’aquesta població.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va rebre els representants polítics, que posteriorment van continuar la visita acompanyats per la  regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez, i el cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz.

Els membres de l’equip de govern de Calafell es van interessar per diferents aspectes organitzatius, els espais de treball de la nova comissaria, i casuístiques comunes pel fet de ser dos municipis de costa turístics amb característiques semblants.

Cambrils i Calafell són poblacions amb una estructura similar, amb un nucli antic, una zona marítima i diverses urbanitzacions. A més, les dues viles tenen un nucli important allunyat del centre, Vilafortuny en el cas de Cambrils i Segur de Calafell en el cas de Calafell, i coincideixen en algunes necessitats específiques de protecció, seguretat i mobilitat.

Durant la trobada, la regidora i el cap de la Policia van els canvis que s’han fet en l’estructura de la Policia durant els últims anys amb la meta d’assolir una simbiosi de policia de proximitat amb una policia integral, buscant sinèrgies amb altres departaments municipals i tots els cossos de seguretat del territori. Els representants dels dos ajuntaments han compartit experiències i plantejaments a l’hora d’abordar diferents necessitats i s’han emplaçat a una segona trobada.