Els esdeveniments s’han organitzat en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural per millorar la convivència i la cohesió. Les trobades veïnals, que es portaran a terme el 23 i 30 de març i el 6 d’abril, inclouran activitats lúdiques i participatives per millorar els barris. Els veïns i veïnes de l’Eixample Vila ja han començat a crear decoracions per guarnir l’avinguda amb motiu de la festa comunitària.

  • Categoritzat com: Comunicació

Els barris cambrilencs de l’Eixample Platja, l’Eixample Vila i Nou Cambrils celebraran aquesta primavera les jornades comunitàries “Fem festa, fem barri”, organitzades en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils, impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Aquests actes sorgeixen després d’un any de treball del PICI, durant el qual s’ha iniciat el procés de diagnòstic de les necessitats i demandes dels diferents barris. Una de les línies que s’han definit és la de promoure espais d’interrelació i empoderament veïnal des d’una proposta lúdica, intergeneracional, propositiva i comunitària.

Les accions lúdiques es realitzaran un dissabte de primavera i un dissabte de tardor a cada barri, amb l’objectiu de dinamitzar i positivitzar les relacions del veïnat, promoure dinamitzar la cultura de la pau, el diàleg i la cohesió social, visibilitat, i difondre les accions comunitàries que s’estan duent a terme.

Els actes s’han dissenyat conjuntament entre el veïnat, les associacions i els departaments municipals a partir de les diverses trobades obertes de veïns i veïnes que s’han celebrat a cada barri i d’entrevistes i trobades amb representants veïnals. La propera trobada organitzativa se celebrarà demà, 14 de març, a les 18 hores, al Centre Cívic Nou Cambrils. A més, els veïns i veïnes de l’Eixample Vila es reuneixen cada dimarts de 18 a 20 hores al Casal de la Gent Gran per fer les decoracions per guarnir l’avinguda amb motiu de la festa comunitària.

Programació “Fem festa, fem barri”

Els esdeveniments comunitaris inclouran diverses activitats lúdiques i artístiques dirigides a tots els públics per promoure la participació ciutadana, l'intercanvi, la comunicació i el respecte a l'espai públic. Es tracta d’un treball col·laboratiu per determinar les propostes més engrescadores i adequades a les singularitats, interessos i necessitats de cada barri.

Les jornades de primavera es portaran a terme els dissabtes d’11 a 14 hores: el 23 de març a l’Eixample Platja, el 30 de març a l’Eixample Vila i el 6 d’abril a Nou Cambrils. Per altra banda, les de tardor estan previstes pels dies 21 i 28 de setembre i 5 d’octubre.

A més de recollir necessitats, propostes i interessos, durant els esdeveniments es realitzarà una intervenció creativa de construcció d'un vídeo entre tot el veïnat.

 

EIXAMPLE PLATJA

23 març d’11 A 14 hores

Passeig Francesc Macià

"Fem barri, fem festa! Vens a dibuixar?”

Ens ajudes a dissenyar un barri ben acollidor? ens ajudes a pensar idees genials per la propera festa major? T’esperem a les casetes de cartró de l’Eixample Platja, per crear entre tots i totes un gran barri!

Veniu en família o amb amics!

Activitats: Dibuixa el barri dels teus somnis

Exposició d’idees per una festa genial!

Jocs de taula gegants

Fil de les idees(punt de recollida de suggeriments pel veïnat)

 

EIXAMPLE VILA

30 març d’11h a 14 hores

Avinguda Vidal i Barraquer

“Llums i Ombres, el túnel vivencial”!

Vine a construir amb nosaltres el túnel de les ombres i les llums de l’Eixample Vila!

Vine en família o amics a expressar de forma ben creativa tot allò que t’agrada del barri, i tot allò que t’agradaria canviar!

Una experiència sensorial, pictòrica, immersiva i ben original per a grans i petits!

Activitats: Túnel temàtic creatiu

Jocs de taula gegants

Fil de les idees (punt de recollida de suggeriments pel veïnat)

 

NOU CAMBRILS

6 abril d’11h a 14 hores

Parc de Nou Cambrils

“Mural col.lectiu Fem Barri!”

Alguna vegada has pintat un mural de 10m de llargada? Vine a deixar volar la imaginació i la creativitat al Racó Creatiu de Nou Cambrils! T’esperem amb una taula plena de pinzells i pintures perquè puguis expressar les teves idees lliurement!

Entre tots i totes dibuixarem un gran barri! Activitat per a totes les edats!

Activitats: Mural Col·lectiu

Jocs de taula gegants

Fil de les idees (punt de recollida de suggeriments pel veïnat)

 

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural és una acció inclosa al Pla de Ciutadania, Diversitat i Cohesió de l’Ajuntament de Cambrils 2016-2019. El Projecte pretén afavorir la creació i millora d'espais per a la convivència i integració social i el coneixement entre cultures, promoure la participació ciutadana, la convivència i la mediació intercultural,  fomentant la cohesió social i la interculturalitat.