El nou vial de circumval·lació ja estava operatiu però tenia pendent la retirada de 6 torres elèctriques d’Endesa, que envaïen un carril. Està previst que els treballs d’adequació dels espais que han deixat lliures les estructures metàl·liques es portin a terme les properes setmanes.

  • Categoritzat com: Obra Pública

L’Avinguda de l’Esport de Cambrils ja té els quatre carrils operatius. El nou vial de circumval·lació estava obert al trànsit però tenia pendent la retirada de 6 torres elèctriques d’Endesa, que obstaculitzaven el pas. Fa dues setmanes es van desmuntar quatre d’aquestes grans estructures metàl·liques i entre ahir i avui s’han retirat les dues restants.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clua, i el regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, han assistit al moment de la retirada de les torres atenent les dificultats, bàsicament administratives, que han acompanyat aquest procés. Ambdós han avaluat la tardança d’aquesta situació que s’ha allargat un any i mentrestant ha resultat una molèstia pels conductors.

L’obertura total de la nova infraestructura ja només depenia del desmuntatge de les torres elèctriques, responsabilitat d’Endesa. Les estructures havien deixat de donar servei, després de connectar el nou cablejat soterrat, que es va instal·lar per substituir-les. L’actuació ha permès millorar la circulació de vehicles que tenien com obstacle aquestes torres sobresortint del lateral del vial.

L’avinguda de l’Esport s’ha convertit en un nou vial de circumval·lació que millora l’accés al municipi pel nord i el nucli urbà, la zona esportiva municipal i la nova estació de tren, el polígon Belianes sud, el parc de Bombers, l’autovia A7 i l’autopista AP-7, i descongestiona el trànsit de vehicles que es desplacen cap als nous equipaments. 

Les obres van consistir en la demolició de l’asfalt, la compactació del terreny, la col·locació de vorades laterals, guals i rigola, i la construcció de les dues calçades laterals amb doble carril i passeig central. Pel que fa als serveis, s’han instal·lat un col·lector d’aigües residuals i una canonada d’aigua, i s’han construït els embornals que s’han connectat a la xarxa de pluvials i les telecomunicacions.