La de Cambrils ha estat escollida entre les 817 aules per ser una de les primeres que posarà en marxa les proves pilot de la nova plataforma. La nova ordenació dels cursos per itineraris formatius obre la possibilitat de validar els aprenentatges adquirits per vies no formals.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Aula Mentor de Cambrils posarà en funcionament una nova plataforma de treball amb una ampliació de l’oferta formativa, que passarà de 175 a 227 cursos, i una nova organització per itineraris formatius, que permetrà participar en un procediment de validació d’aprenentatges adquirits per vies no formals.

L’aula de Cambrils ha estat escollida entre un total de 817 Aules Mentor, distribuïdes per l’estat espanyol i països iberoamericans, com una de les primeres aules que realitzaran les proves pilot per posar en marxa aquesta nova i ambiciosa plataforma de treball on-line.

La regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Cambrils per la formació contínua per tal de millorar les oportunitats laborals i les capacitats de les persones interessades per adaptar-se a les noves necessitats.

Aula Mentor és un sistema de formació al llarg de la vida a través d’internet, promogut pel Ministeri d’Educació i Formació Professional amb Comunitats Autònomes, Ajuntaments i altres institucions nacionals i internacionals, consistent en una àmplia oferta de cursos per a persones majors de 18 anys, que permet una formació amb un ritme de treball adequat a la capacitat, nivell acadèmic i temps de dedicació de les persones.

El sistema ofereix a les persones usuàries material didàctic descarregable, suport tutorial personalitzat (resposta als dubtes en 24-48 hores), disponibilitat d’equipament informàtic i accés a Internet a l’aula física (Centre de formació l’Estudi: Av. Horta de Sta. Maria, 14, 2a planta), acompanyament de la figura d’un administrador/a de l’aula física per recolzar els alumnes durant el procés de matriculació i de realització del curs, i obtenció d’un certificat final d’aprofitament.

 

El departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ofereix des de 2008  l’oferta formativa d’Aula Mentor Cambrils, fruit de la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Ministerio de Educación y Formación Profesional, i des d’un principi ha optat per oferir a les persones usuàries la totalitat de l’oferta formativa que proposa Aula Mentor.

El nou catàleg d’Aula Mentor ofereix cursos en les següents àrees formatives:

-          Administració i gestió

-          Agrària

-          Arts gràfiques

-          Comerç i marketing

-          Electricitat i electrònica

-          Hosteleria i turisme

-          Imatge personal

-          Imatge i so

-          Indústries alimentàries

-          Informàtica i comunicacions

-          Instal·lació i manteniment

-          Sanitat

-          Seguretat i Medi ambient

-          Serveis socioculturals i a la comunitat

-          Tèxtil, confecció i pell

-          Vidre i ceràmica

-          Competències lingüístiques i idiomes

La matrícula dels cursos d’Aula Mentor està oberta tot l’any, excepte a l’agost, i es pot  formalitzar:

-          Via web, des de la pàgina de l’Ajuntament de Cambrils: www.cambrils.cat/inscripcions

-          o bé, presencialment a la mateixa Aula Mentor de Cambrils, que està ubicada al Centre de Formació l’Estudi (Av. Horta de Santa Maria, 14, 2a planta).

El preu de la matrícula inicial per dos mesos és de 48 euros i el de la recàrrega mensual addicional és de 24 euros. L'horari d’aula Mentor Cambrils  és el següent: dimarts, dimecres i dijous: d’11 a 14:30 hores.

Per a més informació: http://www.cambrils.cat/ocupacio/formacio/aula-mentor i aulamentor.es.