L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va inaugurar oficialment el curs el passat dimecres. Jordi Rius va oferir la primera conferència, titulada "Maria a l'hort dels sants o en què creien a l'edat medieval".

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Cambrils inaugurarà avui divendres, 10 d’octubre, a les 18 hores l’exposició “Records de l’Escola”. És un treball de recerca de recuperació de la memòria històrica en què els alumnes de les diferents aules han aportat les seves vivències escolars, fotografies, quaderns o material escolar. El resultat ha estat un museu pedagògic virtual i l’exposició que avui s’inaugura a Cambrils.

L’Aula de la Gent Gran de Cambrils és la que més ha col·laborat en el projecte. Un total de 45 persones de Cambrils hi ha participat amb escrits dels seus records, que es poden llegir aquí, fotografies, llibres, llibretes, dibuixos, treballs manuals, labors, diplomes, i objectes diversos com una cadireta de pàrvuls, mànecs i plumilles.

El curs de l’Aula va començar dimecres passat amb l’acte d’inauguració oficial, a càrrec de l’acaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, el president de l'Aula de Cambrils, Lluís Álvarez, i la coordinadora de les Aules de Gent Gran, Maria Isabel Miró. A continuació, Jordi Rius va oferir la primera conferència del curs, titulada  “Maria a l’hort dels sants o en què creien a l’edat medieval”.

Durant els primers dies d’inscripció a l’Aula, ja han fet la sol·licitud més d’un centenar de persones, la majoria d’alumnes anteriors, però també un 10% de nous.

Com és habitual, les conferències d’aquest primer trimestre seran de temàtiques variades, des de la història, la música o la salut fins a temes d’actualitat com la que oferirà el professor Santiago Castellà amb el títol “Tarragona Smart City: què és una ciutat intel”ligent”. A més, el dia 5 de novembre s’ha organitzat una sortida cultural a Barcelona per visitar el conjunt modernista de Sant Pau.

Les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat. La URV, dins la seva política de participació cívica, és conscient de la importància de la seva relació amb l’entorn social i per això hi participa de ple. A més, vol ajudar a donar una alternativa al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa, la gent gran, propiciant que estiguin al dia de nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès.

Les properes activitats previstes, tots els dimecres a les 6 de la tarda, són:

08/10/2014      
"Maria a l'hort dels sants o en què creien a l'edat medieval"
Jordi Rius

15/10/2014      
"El món de la veu i els seus colors"
Mariona Segarra

22/10/2014      
"El monestir d'Escaladei"
Elies Torres

29/10/2014      
"El transsiberià: d'Ulan Bator a Irkutsk"
Joaquima Nolla

05/11/2014      
Sortida

12/11/2014      
"Tarragona smart city: què és una una ciutat intel·ligent?"
Santiago Castellà, professor del Departament de Dret Públic de la URV

19/11/2014      
"Evolució del pa i el seu paper en la salut"
Anna Maria Mendoza

26/11/2014      
"Els frisos de la casa de Castellarnau"

Agustí Farré
03/12/2014      
"Consells per estalviar i invertir millor"
Jordi Andreu, professor del Departament de Gestió d'Empreses de la URV

10/12/2014      
"L'escola dels nostres néts"
Josep Maria Cornadó

17/12/2014      
"SETI: recerca d'altres civilitzacions"
Javier Castelo