Després dels parlaments, el doctor Enric Contreras va pronunciar la primera conferència del curs titulada ‘El trasplantament de medul·la òssia’

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La Sala d’Actes del Casal Municipal de la Gent Gran va acollir ahir l’acte inaugural del curs 2015-2016 de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la URV a Cambrils. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president de l'Aula de Gent Gran de Cambrils, Lluís Àlvarez; la coordinadora de les Aules d'Extensió Universitària, Maria Isabel Miró; i el vicerector d'Universitat i Societat, Jordi Tous.

El president de l’Aula de la Gent Gran, Lluís Álvarez, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’alumnat i va reclamar davant del vicerector de la Universitat, tenir una major representació. El vicerector, Jordi Tous, va assegurar que tenen en compte aquesta reivindicació i va assegurar que estan treballant per aconseguir una major integració de les 24 aules universitàries que existeixen fins al moment.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza va assegurar, per la seva banda, que l’Ajuntament de Cambrils continuarà fent costat a aquest projecte i va felicitar a l’alumnat de l’Aula de la Gent Gran ‘per l’interès que teniu per seguir aprenent’.

Després dels parlaments, el doctor Enric Contreras va pronunciar la  primera conferència del curs titulada ‘El trasplantament de medul·la òssia’. Les conferències d’aquest primer trimestre seran de temàtiques variades, des de la història o la música, passant per la pintura i el cinema.

Les properes activitats previstes, tots els dimecres a les 6 de la tarda, són:

 

21/10/2015

"La màgia de la poesia"

Joaquima Nolla

 

28/10/2015

"Joana la Boja: boja o desesperada"

Jordi Rius

 

04/11/2015

"Prim: conegut i desconegut"

Jaume Borràs

 

11/11/2015

Sortida

 

18/11/2015

"Ovidi Montllor: molt més que un cantautor"

Joan M. Martí

 

25/11/2015

"Àfrica, llums i colors"

Òscar Cadiach

 

02/12/2015

"La laïcitat, una proposata de convivència en el pluralisme de consciència"

Santiago Castellà

 

09/12/2015

"Sorolla"

Anna Isabel Serra, professora associada al Departament d'Història i Història de l'Art de la URV

 

16/12/2015

"Charles Chaplin, més enllà de Charlot"

Sílvia Bonet

 

Les ponències tindran lloc al Casal Municipal de la Gent Gran, al Passeig de la Salle 13-14 de Cambrils.

Donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat

Les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat.

La URV, dins la seva política de participació cívica, és conscient de la importància de la seva relació amb l’entorn social i per això hi participa de ple. A més, vol ajudar a donar una alternativa al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa, la gent gran, propiciant que estiguin al dia de nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès.

Paraules de record per als desapareguts Pere Siuró i Cassià Castells

Des de l’Aula de la Gent Gran també es va voler recordar les figures de dos dels alumnes de l’Aula de la Gent Gran que han mort recentment: Pere Siuró i Cassià Castells. En aquest cas, l’homenatge arribava de la mà del president de l’Aula, Lluís Álvarez.