El municipi s’ha tornat a sumar a aquesta iniciativa de la Generalitat coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. L’Ajuntament, el Museu d’Història i la URV han programat activitats sobre galàxies, constel·lacions i estrelles al Centre Cultural Municipal.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’astronomia serà la protagonista de la 22a Setmana de la Ciència a Cambrils del 15 al 23 de novembre. A través del Departament de Cultura de l’Ajuntament, el Museu d’Història i el Campus extens de la URV, Cambrils tornarà a participar en aquesta iniciativa que organitza la Generalitat de Catalunya, coordinada per la  FCRI (Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació).

Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de temàtica diversa de divulgació científica i tecnològica arreu de Catalunya. A Cambrils s’han centrat en el coneixement del cel, es portaran a terme al Centre Cultural Municipal, i compten amb la col·laboració d’associacions astronòmiques de Torroja, Huesca i Terrassa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dimecres , 15 de novembre

A les 20:00 h , a la Sala d’Acte del Centre cultural Conferència del Campus Extens de la URV.

Taller Viatge a un univers de curiositats interestel·lars

Saps com és l'univers conegut en el seu conjunt? Què són les galàxies? Com mor una estrella? Què és un forat negre? Tot i que l’espai exterior ens queda lluny, a tots ens agrada saber què passa més enllà de l'atmosfera. Només la visió que ens proporciona una nit ben clara és una finestra privilegiada a un munt d'objectes. A partir d'aquí els telescopis i els satèl·lits ens proporcionen informació rellevant per conèixer millor l’univers, els planetes, les estrelles, galàxies i nebuloses que ens envolten. En aquesta tertúlia científica descobrireu els conceptes bàsics de l’astronomia i les curiositats més interessants del cosmos.

A càrrec de  Roger Cabré, del Departament Eng. Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, i Urbano Lorenzo, del Dep. de Psicologia

Organitza: Unitat ComCiència de la URV, Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils- Museu d’història ,Antena URV.

Dijous , 16 de novembre

A les 20:00 h, a la Sala d’Actes del CentreCultural presentació del llibre “Astronomía día a día“ de Juan Carlos Sañudo.

I Xerrada: Breu introducció sobre l’astronomia i el funcionament de les estrelles. Part pràctica sobre l’ús i maneig del telescopi.

Impartit per l’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat-Tarragona

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Dimarts , 21 de novembre

A les 20:00 h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural xerrada: Introducció a les Constel·lacions i observació del cel amb ús del telescopi. A Càrrec de Javier Navarro

Impartit per l’Associació Astronòmica de Huesca

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Dijous, 23 de novembre

A les 20:00 h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural  xerrada: Viatge al sistema solar” i Observació del cel amb telescopi. Plantada de Telescopis.

Impartit per l’Associació Astronòmica de Terrassa

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils