El centre cívic Les Basses acollirà avui un taller d’olis aromàtics. Un concert solidari tancarà la setmana dissabte al Parc del Pescador.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’Associació de Familiars de l’Alzheimer Costa Daurada inicia avui una setmana d’activitats al voltant d’aquesta malaltia neurodegenerativa amb el lema “Segueixo essent jo”.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Benestar i Salut, Josep Maria Vallès; la presidenta de l’associació, Lourdes Domingo Reig; la coordinadora del centre de dia “Les Orenetes”, Carme Barros, i Xavier Blasco, en representació dels Mossos de Cambrils. Les activitats estan dirigides als familiars de persones amb Alzheimer i a la població en general amb la finalitat de millorar la informació i comprensió de la malaltia coincidint el Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el dia 21 de setembre.

El programa comença aquesta tarda a les 18 hores amb un taller d’olis aromàtics (teràpies no farmacològica en el Alzheimer) a la sala d’actes de les Basses de Cambrils, a càrrec de Mª Sol Perera. Demà dimarts es projectarà la pel·lícula “Siempre Alice” a la sala cultural de l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs. Dimecres 20 de setembre la psicòloga Fina Moliner i els Mossos d ‘Esquadra de Cambrils oferiran la xerrada sobre “Què fer quan una persona amb Alzheimer es perd” i la importància d’utilitzar una polsera identificativa per facilitar el contacte ràpid amb la persona cuidadora.

El dijous dia 21 hi haurà la xerrada “Prevenció i característiques de la malaltia” a la sala d’actes del Casal de la Gent Gran de Cambrils, a càrrec de  María del Carmen Iglesias Peláez i José Manuel Fernández Rodríguez. La tercera xerrada, dijous dia 22, anirà a càrrec d’Anabel Marín Sáez, se centrarà en l’envelliment actiu i tindrà lloc al Centre Cultural de Cambrils.

Finalment, dissabte s’ha programat una trobada de motos i un concerts solidari al Parc del Pescador de les 17 a les 20:30 hores. L’entrada serà gratuïta i es realitzaran diverses rifes amb obsequis de diferents patrocinadors per recaptar fons. La jornada comptarà amb l’actuació, entre altres, d’Angelica Leyva i l’Escola de Dansa Estudi Giselle. Podeu consultar totes les activitats de la Setmana de l’Alzheimer en aquest enllaç.

L’Associació de de familiars de l’Alzheimer Costa Daurada (AFACD) ha creat recentment el centre de dia "Les Orenetes", que atén tant a les persones malaltes com a les cuidadores, a la Casa Sant Josep de La Salle. Per una banda, el centre ofereix una àrea d’ajuda a les famílies i persones cuidadores de la zona amb grups de psicòlegs/es, treballadors/es socials i nutricionistes. Per l’altra, ofereix teràpies psicoestimulants i atenció al centre de dia o a domicili a les persones amb la malaltia de l’Alzheimer i altres demències.

Aquesta associació es va crear l’octubre de 2013 per la necessitat de les famílies i cuidadors/es de tenir un centre per les persones de la família amb aquesta malaltia i comptar així amb un suport directe. L’associació està capacitada per atendre persones residents a Cambrils i Vinyols i els Arcs que requereixin atenció especialitzada.