Les jornades inclouen des d’una conferència i una taula rodona fins a una exposició i una trobada d’escriptors

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Salut pública

L’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Daurada ha organitzat una setmana d’activitats al volant d’aquesta malaltia degenerativa. La Setmana de l’Alzheimer, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils, es va inaugurar aquest dilluns a la Casa Sant Josep de La Salle amb l’exposició del pintor Llorenç Cevello Mañas i la venda de quadres donats per diferents artistes.

Les jornades han continuat avui al Casal de la Gent Gran de Cambrils amb una conferència sobre el sexe en l’edat madura, que ha anat a càrrec de Pilar Ferrer Pinyol, infermera de salut comunitària.

Demà dimecres la Casa Sant Josep acollirà una trobada d’escriptors a 17 hores i la projecció del videoclip “El último tren”. La cançó pertany a l’últim disc de l’artista valencià Marcos Dávila, que també serà present a l’acte, i és una homenatge a totes les famílies que conviuen amb l’Alzheimer.

L’associació també ha programat una taula rodona dijous al Centre Cívic Les Basses de Cambrils. El debat, titulat “Mentre uns intenten oblidar altres lluiten per recordar”, començarà a les 17 hores i serà moderat per la psicòloga Josefina Moliner.

L’endemà, divendres, el doctor Ernesto Santero oferirà una xerrada a la Biblioteca de Vinyols per parlar de tot el que ha de conèixer l’entorn familiar sobre el pacient amb Alzheimer.

Finalment, dissabte es portaran a terme dues activitats a la Casa Sant Josep. La primera, a les 11 hores, és una trobada de corals, amb la participació del Cor Gospel Blaus de Mar i la Coral Eixarcia Salou. La segona, a les 17:30 hores, és la primera trobada “Ajuda’m a recordar”.