La gala tindrà lloc a la Casa de Sant Josep el diumenge 25 d’agost i comptarà amb la participació de l’artista David Callau L’objectiu és informar i sensibilitzar sobre l’afectació de la malaltia i recollir fons per l’associació

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Dorada (AFACD) celebrarà l’acte solidari “Ens donem la mà” el proper diumenge, 25 d’agost, a les 20 hores, al Centre de dia Les Orenetes, a la Casa Sant Josep de la Salle. La segona gala de l’Alzheimer, que compta amb el suport de l’àrea de Salut de l’Ajuntament, pretén informar i sensibilitzar sobre l’afectació de la malaltia.

 

L’acte està obert a tota la ciutadania i comptarà un any més amb la presència de l’artista David Callau. Les persones assistents podran gaudir d’una exposició de pintura de manera gratuïta i adquirir les seves obres a favor de l’associació. A més, també hi haurà música en directe i altres activitats.

 

L’entitat lluita per afavorir la millora de la qualitat de vida dels seus usuaris i usuàries, atenent diferents àmbits de la vida diària d’aquestes persones i de les seves famílies.

 

L’associació continua treballant per impulsar diferents activitats i accions al Centre de Dia Les Orenetes, que atén tant a les persones malaltes com a les cuidadores. Per una banda, el centre ofereix una àrea d’ajuda a les famílies i persones cuidadores de la zona amb grups de psicòlegs/es, treballadors/es socials i nutricionistes. Per l’altra, ofereix teràpies psicoestimulants i atenció al centre de dia o a domicili a les persones amb la malaltia de l’Alzheimer i altres demències.

 

Recentment, la Generalitat ha inclòs al Centre de Dia Les Orenetes a les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV) per les famílies que tenen a càrrec persones grans dependents. Aquestes ajudes estan vinculades a l’assignació d’un centre de dia a través del Programa individual d’atenció (PIA) i s’hi pot accedir mitjançant els serveis socials municipals.