Les ponències tindran lloc dijous al Col•legi de Farmacèutics de Tarragona. L’entitat té la seu al Centre Cívic de Vilafortuny per motius ambientals.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana Salut pública

L’associació d'afectats químics ambientals AQUA ha presentat avui a Cambrils la seva I Jornada de Sensibilitat Química Múltiple, que se celebrarà el proper dijous, 25 de setembre, al Col·legi de Farmacèutics de Tarragona (carrer Enric d’Ossó, 1). La jornada compta amb el suport de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils.

La regidora de Benestar, Lluïsa Rom, s’ha mostrat satisfeta que l’associació, nascuda el 2010, tingui la seu a Cambrils i ha destacat la seva tasca per millorar la qualitat de vida del col·lectiu afectat i per donar a conèixer aquesta malaltia. El president de l’entitat, Mario Arias, ha parlat de la incomprensió social a la que s’enfronten els afectats. També ha agraït el suport de l’Ajuntament i ha explicat que un dels principals motius que els van portar a escollir Cambrils són les condicions ambientals del municipi. “És la zona propera a Tarragona on ens podem trobar millor”, ha assegurat. Per la seva banda, el metge toxicòleg Arturo Ortega, ha explicat que les persones amb sensibilitat química múltiple reaccionen a concentracions baixes de moltes substàncies que són perfectament tolerades per la majoria de la gent.

El programa començarà a les 10 hores amb la inauguració a càrrec del president del Col·legi de Farmacèutics, Joaquin Nolla, i inclou cinc ponències sobre els efectes de les exposicions químiques i ambientals en la salut de les persones.

Els ponents del matí seran Miquel Rosich, neuròleg, cap de neurologia de l’Institut Pere Mata; Francisca López Crespi, metge del Treball, Centre de Seguretat i Salut Laboral de Barcelona, i Pablo Arnold Llamosas, metge internista i immunòleg. La sessió es reemprendrà a la tarda amb Jaume Cortés, advocat i soci del Col·lectiu Ronda, i Carme Valls, metge internista i endocrina, directora del programa Dona Salut i Qualitat de Vida dels CAPS. Finalment,  a les 19 hores, s’obrirà un torn de precs i preguntes.

La jornada és gratuïta i oberta a tothom. Es prega als assistents que s’abstinguin de colònies i d’altres productes d’higiene personal perfumats i que apaguin els telèfons mòbils.