Les xerrades-col·loqui es portaran a terme el proper 23 de març al Casal de la Gent Gran

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’associació Aixopluc Escolta Activa de Cambrils ha organitzat la segona edició de la xerrada-col·loqui “Ajudar a viure el final de la vida”, que tindrà lloc al Casal de la Gent Gran el proper divendres 23 de març a les 17:15 hores.

La secretària de l’entitat, Loli Domínguez, ha explicat que han decidit repetir la jornada que ja es va a portar a terme l’any passat per la necessitat d’acostar aquesta temàtica a la ciutadania i donar-la a conèixer amb normalitat amb espais de xerrades i col·loquis.

Per la seva banda, el regidor de Benestar Social i Salut, Josep Maria Vallès, ha lloat l’entitat perquè la seva tasca es va fent present a la societat poc a poc amb l’ajuda d’actes com la jornada que es farà. El regidor ha explicat que des de l’Ajuntament se’ls dóna tot el recolzament amb serveis i recursos pel foment associatiu com  l’espai de la Mostra d’Entitats de Cambrils, el servei d’assessorament o l’espai del Casal Municipal de la Gent Gran on Aixopluc ofereix les atencions.

La jornada començarà amb la benvinguda i presentació del president de l’entitat i advocat, Apel·les Carod Rovira. La primera xerrada es titula “El final de vida al domicili. Suport integral al pacient i a la família” i anirà a càrrec de Manel Esteban Pérez, metge especialista en geriatria de l’hospital Sant Joan de Reus i Màster en cures pal·liatives.

A continuació, en la segona sessió, la psicooncòloga de l’Associació Contra el Càncer de Tarragona parlarà del malestar psicològic del malalt termina. Finalment la presidenta del Banc del Temps de Cambrils i experta en teràpies alternatives Montserrat Mañé donarà el seu testimoni d’acompanyament al dol d’un ésser estimat. El regidor de Benestar Social serà l’encarregat de cloure la jornada a les 19:30h.