L’Hemeroteca digital permet consultar online revistes del fons de l’Arxiu Municipal, de Josep Salceda i Anjub i de la Biblioteca Municipal.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’Arxiu Municipal de Cambrils ha obert un nou apartat al web que facilitarà la recerca històrica al municipi. Entre altres documents, la nova secció permet consultar de forma digital diverses col·leccions de publicacions històriques que van ser editades a Cambrils i que ara es poden descarregar online.

La nova secció de la web ‘Suport a la recerca’ dona accés a l’hemeroteca digital, que inclou publicacions pertanyents a la col·lecció històrica de l’Arxiu Municipal, als fons Josep Salceda, a l’Anjub i a la Biblioteca Municipal de Cambrils.

En la primera fase del projecte s’han publicat exemplars de cinc capçaleres. La més antiga és la revista ‘Espigas. Boletín informativo de la Sección Adoradora Nocturna de Cambrils San Juan Bautista de la Salle’, que es va començar a publicar l’any 1954 i de la que s’han digitalitzat tres números.

Una altra capçalera ara accessible des de la web és ‘Dona pit. Revista de la colla castellera Xiquets de Cambrils’, de la qual hi ha disponibles els números 2 i 3, publicats els anys 1996 i 1997. Igualment, es poden consultar una seixantena de números de la històrica revista ‘El butlletí de Vilafortuny’, vint-i-cinc números de ‘La Veu del Casal’ i la col·lecció sencera de ‘La Veu de la Plaça’, que va estar al carrer entre desembre del 1983 i maig del 1987.

En una propera fase es preveu publicar les diferents revistes que editava l’Anjub, el Grup de recerca de cultura tradicional i popular de Cambrils, Cambrils ciutat i d’altres publicacions. Tots els documents permeten fer recerca amb el sistema OCR, de manera que es poden fer cerques per paraules clau sobre textos impresos.

A més, la secció ‘Suport a la recerca’ dona accés a una recopilació de publicacions i referències a textos editats a la xarxa vinculats a Cambrils i una compilació de pàgines web i recursos relacionat amb la recerca i la divulgació de la Vila.