Des d’avui es pot consultar al web l’expedient amb què es va organitzar l’acte i el seu context arxívistic i històric. Demà dimarts comença el cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions amb una conferència de la responsable del Museu del Port de Tarragona.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Obra Pública
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

Des d’avui es pot consultar al web l’expedient amb què es va organitzar l’acte i el seu context arxívistic i històric

Demà dimarts comença el cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions amb una conferència de la responsable del Museu del Port de Tarragona

Amb motiu del 80è aniversari de la posada de la primera pedra del port de Cambrils, des d’avui es pot consultar a la web de l’Arxiu Municipal de Cambrils el Document del mes de setembre, dedicat a l’expedient amb què es va organitzar aquell acte.

El port havia estat reivindicat durant dècades pels cambrilencs. Havia de servir per protegir les barques i permetre que poguessin anar a port cada dia sense haver de triar entre treure-les treballosament a la sorra o anar a ports veïns de més calat. Però també havia de servir per protegir les cases del barri contra els temporals que sovint arribaven a les seves portes i es menjaven una bona part de la platja.

Per això, aquell 3 de setembre de 1933 l’acte de posada de la primera pedra (presidit pel ministre Marcel·lí Domingo) va ser tan emotiu, solemne i festiu que l’Ajuntament, per primera vegada, va crear un expedient per organitzar-lo. Conté el programa d’actes, la correspondència amb les autoritats convidades, detalls d’organització i una primerenca nota de premsa.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic  i històric.  L’AMCAM selecciona cada mes un document dels fons de l’AMCAM, el reprodueix, l’acompanyar d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents del fons (textuals, gràfics...). Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Demà, conferència commemorativa

També per commemorar el 80è aniversari, demà 3 de setembre a les 8 del vespre al Centre Les Basses la responsable del Museu del Port de Tarragona, Mercè Toldrà, pronunciarà la conferència La Platja de Cambrils i la Junta d'Obres del Port de Tarragona a principis de segle XX.

La conferència l’organitzen el Museu d’Història de Cambrils i l’Arxiu Municipal de Cambrils i obre el cicle d’activitats Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions.