És un dels actes més participatius de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Festes Arxiu

L’Arxiu Municipal de Cambrils dedica el seu Document del mes de setembre a la Nit del Foc, un dels actes més participatius de la Mare de Déu del Camí, que des de fa dues dècades congrega milers d’assistents de Cambrils i dels voltants.

A través del projecte que l’any 1993 la colla gegantera Tota l’Endenga va redactar per organitzar la segona edició d’aquest acte festiu, coneixem com va sorgir i ens acostem a uns anys que van ser clau en la configuració actual de la festa major de la Mare de Déu del Camí. A més, el projecte ens mostra el rerefons organitzatiu que tota festa necessita per existir.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic  i històric.  L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents del fons. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar al web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.