A través de la invitació es fa incidència en la realitat del turisme residencial familiar

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’Arxiu Municipal de Cambrils dedica el seu Document del Mes d’agost a la invitació per a la primera festa major que va organitzar la urbanització Reus Mediterrani, l’agost de 1963.

A través d’aquesta invitació, es fa incidència en la realitat del turisme residencial familiar que s’ha practicat en aquesta urbanització cambrilenca el darrer mig segle, quan va néixer com a resposta associativa davant la voluntat d’algunes famílies reusenques de tenir un lloc d’estiueig tranquil i en comunitat.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic  i històric.  L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents del fons. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar al web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.