Aquest mes d’abril, l’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) dedica el seu Document del Mes a la petició que l’any 1823 va presentar la vídua cambrilenca Rosa Grifoll, per tal que li fossin pagats els diners que se li devien

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

Aquest document ens acosta a la realitat que vivien moltes dones a l’Antic Règim. La viduïtat les abocava sovint a la precarietat econòmica, ja que les lleis els impedien exercir oficis amb normalitat. Altres documents de la mateixa època ens presenten altres dificultats econòmiques amb què es trobaven les dones, ja fossin solteres, casades o vídues.

Amb aquesta edició d’El document del mes, l’Arxiu Municipal de Cambrils s’afegeix a les Jornades de les Dones i la Salut, que organitza el departament de Salut, Polítiques d’Igualtat i d’Inclusió.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic  i històric.  L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar al web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.