El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Arxiu

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) dedica el seu Document del Mes de maig a la fotografia d’una àvia i una néta remendant al Sorral (1953).

Aquesta és una de les fotografies que es poden veure a l’exposició Dones de la Platja (1900-1965), que han produït l’Arxiu Municipal de Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils i l’Arjau Vela Llatina de Cambrils a la Sala El Pati del Centre Cultural de Cambrils.

Com la resta d’imatges que es poden veure a l’exposició, la fotografia ens parla de la feina que les dones fan al món mariner, d’espais del barri de la Platja de Cambrils i de relacions entre dones de diferents generacions.

Amb aquesta edició d’El document del mes, l’Arxiu Municipal de Cambrils s’afegeix a les activitats de la I Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya – III Festa de la Mar.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic  i històric.  L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar al web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.

Per últim mencionar que, tal i com s’ha fet al llarg del mes d’abril, al maig també estan programats Tastets TIC. Concretament el divendres 8 de maig se celebrarà un taller a les 19 hores per aprendre a utilitzar els contactes del correu electrònic de Gmail. El 15 de maig el tastet anirà destinat a prendre a utilitzar el navegador Google Chrome, sessió que continuarà el divendres 22 de maig. Aquests Tastets TIC es tracta són tallers d’informàtica per a persones que vulguin adquirir coneixements o millorar les seves habilitats en l’ús de programes i serveis d’Internet.