Les primeres referències de la Immaculada com a festa major de Cambrils daten almenys del segle XV, i encara avui es manté com una de les festes del cicle anual cambrilenc.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) dedica el seu Document del Mes de desembre a l’esborrany de la carta que el 1955 l’alcalde de Cambrils enviava a la Pirotècnia Espinós de Reus per encomanar material pirotècnic per a la Festa Major.

Aquesta carta ens acosta a un dels elements amb què fa mig segle se celebrava la Festa Major del Nucli Antic de Cambrils: el llançament de pirotècnia per encetar la festa. Les primeres referències de la Immaculada com a festa major de Cambrils daten almenys del segle XV, i encara avui es manté com una de les festes del cicle anual cambrilenc.

El document i el seu comentari es poden veure al web, a l’enllaç http://www.cambrils.cat/arxiu/recerca-i-difusio/difusio-del-patrimoni-cultural/el-document-del-mes/comanda-de-pirotecnia-per-a-la-festa-major-de-la-immaculada-1955-desembre-2015.

Cada mes, un document

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic i històric. L’AMCAM selecciona cada mes un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar al web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.