L’artista Montse Olivé Balletbó inaugurarà demà divendres, 21 de juny, a les 20 hores, l’exposició “Déu salvi les nostres sabates. God save the shoes” a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils. La mostra de fotografia, pintura i vídeo-projecció es podrà visitar fins el 12 de juliol.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La mostra s’inaugurarà demà divendres a les 20 hores

L’artista Montse Olivé Balletbó inaugurarà demà divendres, 21 de juny, a les 20 hores, l’exposició “Déu salvi les nostres sabates. God save the shoes” a la Sala Àmbits  del Centre Cultural de Cambrils. La mostra de fotografia, pintura i vídeo-projecció es podrà visitar fins el 12 de juliol.

Olivé, nascuda al Vendrell el 1962, és fundadora del projecte artístic d’art contemporani Salmaldon.

L’exposició, que gira al voltant de les sabates i les notícies, ens vol portar a la reflexió que ens provoquen les informacions i les notícies que ens arriben del món i que a cops no entenen de límits. La presentació de l’exposició parla d’aquelles notícies que es claven a l'ànima i ens sagnen el pensament tot avocant imatges revulsives i sentiments de tristesa en el nostre jo més profund. La mostra denuncia i reflexiona sobre casos com els abusos psisco/sexuals i el mutisme del Vaticà al respecte, la guerra de Síria el tsunami del Japó.

La mort, la desemparança i la por són els causants directes que brolli de les lletres de l'impremta la metàfora del plor. Aquest plor que es destenyeix entre els nostres dits el dia que agafem el diari i fa calor o bé el dia que plou amb desmesura.

“Llegir amb intensitat tot el que es publica pot perjudicar seriament la salut! Cal potenciar el criteri propi”, sentencia l’artista, que pensa que per això “convé engegar a  prendre vent el que calgui”.

Segons Olivé, “l’art pot canviar les percepcions del món, l’art pot canviar la forma en que veiem el món”.

“Com artista desitjo que, defensant quelcom que us preocupa, que no us agrada, faci que participeu en aquest un projecte comú i així tots plegats puguem posar el món del revés”, afirma Olivé.

“Això comença ara mateix, tots vosaltres que ara mireu, que ara llegiu. Feu que el somni col·lectiu comenci ara mateix”, conclou.

Inauguració de l’exposició de Montse Olivé Balletbó

Dia: Divendres, 21 de juny (oberta fins el 12 de juliol)
Hora:  20 hores
Lloc: Sala Àmbit s del Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 18-20)