Els infants de 2 a 3 anys van gaudir elaborant el seu propi collage a partir del conte “De què fa gust la lluna”. L’activitat s’emmarca en el projecte de la Setmana dels Artistes, que fomenta la curiositat i interès per l’exploració d’alguns materials i tècniques plàstiques.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’artista Celeste Pérez Díaz, més coneguda pel seu nom artístic Courtandshout ha creat un collage amb els nens i nenes de la llar d’infants municipal Maria Dolors Medina de Cambrils, en el marc de la ja tradicional Setmana dels Artistes del centre educatiu.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils, Ingrid Duch, ha destacat la importància d’acostar l’art a la primera infància, amb projectes tan interessants com la Setmana dels Artistes, que els ofereix l’oportunitat d’experimentar i crear; adquirint nous aprenentatges, millorant la capacitat manipulativa i, sobretot, fomentant la creativitat.

El projecte de la Setmana dels Artistes, que aquest curs arriba a la cinquena edició, consisteix en la presentació de l’obra d’un o una artista de Cambrils als infants de 2 a 3 anys, que posteriorment visita el centre educatiu i ofereix una proposta d’art relacionada amb la seva especialitat.

Enguany, els infants de les estances de Timbalers, Castellers i Gegants han descobert l’obra de Celeste Pérez i s’han endinsat en la tècnica del collage. El passat 23 de maig la van poder conèixer i van gaudir elaborant el seu propi collage a partir del conte “De què fa gust la lluna” de Michael Grejniec. L’obra resultant es penjarà a la llar d’Infants, juntament amb la dels altres artistes que han participat al projecte.

D’aquesta manera, la Setmana dels Artistes contribueix a fomentar la curiositat i interès per l'exploració d'alguns materials i tècniques plàstiques, mitjançant el fil conductor de la narració d’un conte i de la mà d’una artista i professional.

Celeste Pérez Díaz és una artista nascuda a Barcelona el 1978 i establerta a Cambrils, que es presenta amb el nom artístic Courtandshout, jugant amb les paraules tallar i cridar. L’artista crea collage 100% analògic a partir d’imatges retallades en antics llibres gràfics, cartells, postals, retrats o  revistes, i els completa amb la seva Olivetti lettera 25.

Tot i el seu curt recorregut en el món del collage ja ha participat en diverses exposicions com “Una dona coneixent-se ella mateixa a través del paper”, que va itinerar pels diferents Centres Cívics de Reus; la mostra “Retalls Trobats” a la Rambla de l’Art de Cambrils; l’exposició “MUSIC-A” a la Sala Portal del Pardo del Vendrell; a la trobada “Transversal’23” de les VI Jornades de literatura del Vendrell, i al Festival “Nudo” de Barcelona.