L’alcaldessa també ha publicat un ban per recordar la normativa sobre fogueres, pirotècnia i celebració de revetlleS

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

Un any més  des de l’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils s’engeguen les campanyes per sensibilitzar sobre diferents aspectes són necessaris per prevenir problemes de salut i garantir un estiu saludable, en funció de la importància i de la zona geogràfica on vivim i les seves característiques. 

La seva difusió, mitjançant material divulgatiu o correus electrònics dirigits a col·lectius que poden estar més exposats és necessària per dur a terme aquesta acció.

Les campanyes de salut que estan previstes realitzar-se durant aquest mes de juny són: la prevenció del mosquit tigre, recomanacions per comprar i conservar les coques de Sant Joan, el Pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor sobre la salut, com prevenir els accidents a la platja i a la piscina i els beneficis del sol i la prevenció del càncer de pell.

D’altra banda, amb motiu del a proximitat de Sant Joan i de la tradicional encesa de fogueres, l’alcaldessa de Cambrils ha publicat un ban per demanar precaució i recordar les normatives a complir per evitar el perill d’incendi i accidents.

Campanya de prevenció del Mosquit Tigre

Aquesta campanya té com a finalitat facilitar unes recomanacions per prevenir i controlar la proliferació del mosquit tigre, així com donar uns consells sobre que fer davant les seves picades. L’objectiu és donar a conèixer a la població informació general del mosquit i que contribueixin en la seva prevenció i control. Donat que cada vegada estem més exposats al mosquit tigre, l’Àrea de Salut Pública, dins el Servei de Coeducació i Salut a les Escoles, té un taller dirigit a l’alumnat de 5è de primària en què es treballa aquesta problemàtica.

Recomanacions per comprar i conservar les coques de Sant Joan

És una campanya que té doble objectiu. Per un costat, s’informa als/les responsables dels obradors de pastisseria de la importància que té dur a terme una bona manipulació i elaboració de les coques per evitar intoxicacions. I per l’altre es donen una sèrie de recomanacions als/les consumidors/es a l’hora de comprar-les i conservar-les perquè es mantinguin en un bon estat. Es fa una difusió via cartells informatius i correus electrònics d’informació.

Pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor sobre la salut dels ciutadans (POCS) i prevenir els accidents a la platja i a la piscina

El Departament de Salut, conjuntament amb el Departament de Territori  i Sostenibilitat a través del Servei Meteorològic de Catalunya, posa en marxa cada any aquest Pla, que inclou la predicció amb la màxima anticipació de les situacions meteorològiques de risc i la minimització dels efectes negatius d’una possible onada de calor. Pel que fa al material divulgatiu, a Cambrils, i complementant les accions de la Generalitat, s’han imprès els cartells amb les recomanacions i consells per mitigar els efectes de l’onada de calor, aquests cartells es repartiran pels equipaments municipals. A més s’enviaran correus electrònics amb la informació a les associacions, entitats i centres educatius del municipi.

A banda, també es fa difusió perquè la pràctica de la natació i del bany a la platja o a la piscina sigui una activitat saludable i divertida, ja què pot comportar alguns problemes greus que cal prevenir, com són les lesions per caigudes o relliscades i els ofegaments per submersió, així com saber que fer davant les picades de meduses.

Beneficis del sol i la prevenció del càncer de pell

La llum solar ens proporciona efectes fisiològics positius, entre altres, estimula la síntesi de vitamina D (la qual prevé el raquitisme i l’osteoporosi), afavoreix la circulació sanguínia, actua en el tractament d'algunes dermatosis.  Però el que resulta clar és que actualment cal sospesar els avantatges i els inconvenients que té una exposició excessiva al sol sense protecció. Els hàbits solars de bona part de la població no són correctes. Per aquest motiu es vol informar dels riscos que el sol pot comportar si no es prenen les mesures correctes en funció del tipus de pell així com saber quin són els protectors més eficient en funció del nostre fototipus. Informació que es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Cambrils.

Si voleu disposar de tota aquesta informació així com d’altres campanyes de salut, podeu consultar la pàgina web de l’Ajuntament, a l’apartat de Salut Pública, a Campanyes i Projectes, així com a Consells Saludables, on trobareu càpsules de salut molt interessants, i també a la pàgina de Facebook de salut.