L'alcaldessa de Cambrils va participar dissabte en l'acte de cloenda celebrat al Monestir de Poblet. Enguany se celebra el 150è aniversari del naixement del cardenal nascut a Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El comiat de l'Any Muntanyola ha donat la benvinguda a l'Any Vidal i Barraquer. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va participar dissabte a l'acte de cloenda del centenari de mossèn Ramon Muntanyola, que va servir per passar el relleu a l’any dedicat al cardenal Francesc d’Assís i Barraquer, nascut a Cambrils fa 150 anys, el 3 d’octubre de 1868.

Justament, una de les parts principals de l’acte, celebrat al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet, va ser la presentació de la reedició de la biografia “Vidal i Barraquer, cardenal de la pau”, escrita per mossèn Muntanyola entre el 1968 i el 1970. En els dos volums que configuren l’obra, Muntanyola va glosar la vida del cardenal cambrilenc, perseguit durant la Guerra Civil pel seu suport a la República, empresonat a Montblanc i finalment exhiliat primer al Vaticà i després a Suïssa.