Des del setembre les activitats s’organitzen amb la coordinació del Museu d’Història de Cambrils. La programació inclou un taller familiar, una exposició i una conferència en el marc del Festival Tarraco Viva.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La programació interdisciplinària de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils per l’últim trimestre del curs inclou una desena de conferències, inauguracions, presentacions i altres activitats gratuïtes i obertes a tots els públics.

Entre les propostes previstes d’abril a juny destaquen les activitats que formen part del programa Tarraco Viva, ja que per sisena vegada consecutiva Cambrils s’incorpora com a subseu al programa d’actes d’aquest festival de recreació històrica romana organitzat per l’Ajuntament de Tarragona.

Concretament el dia 8 de maig al Molí de les Tres Eres s’inaugurarà l’exposició “La medicina en època romana”, cedida per la Xarxa de Museus d’Arqueologia de Catalunya i el Museu de Badalona, amb una conferència de la coordinadora de l’exposició i arqueòloga Esther Gurri. El 14 de maig el professor de Filologia Catalana de la URV Pere Navarro oferirà la conferència “D’Augustus a agost: l’evolució fonètica del llatí al català” i el 18 de maig hi haurà un taller familiar a la Llosa i la recreació de la vida quotidiana en temps d’August amb l’aparició de personatges de l’època.

A més, dins del programa de l’Antena del Coneixement també hi ha tres sessions especials dels Clubs de Lectura organitzades per la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils; una conferència sobre la problemàtica de l’habitatge a càrrec del catedràtic de Dret Civil de la URV i director de la Càtedra d’Habitatge Sergio Nasarre; l’acte de lliurament dels IX Premis literaris Miquel Partí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa, convocats pel Departaments d’Ensenyament i Ocupació  de l’Ajuntament de Cambrils; una conferència sobre l’evolució demogràfica del Baix Camp del Doctor en Geografia Joan Alberich González i la presentació del llibre “Sanitat marítima: la defensa de la costa i la salut pública de Tarragona” de l’historiador Pedro Otiña.