S’inicia el curs amb un trimestre marcat per la implicació de l’Antena amb la celebració de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Arxiu Cultura

Si bé durant la Festa Major de la Mare de Déu del Camí ja hi va haver un acte previ, amb la segona edició de l’anomenat ”Camí de la festa”, és en aquesta setmana quan formalment s’inicia el gruix de la programació del curs 2016/2017 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils. Serà demà, dia 11, amb una xerrada sobre la figura de l’insigne cirurgià Pere Virgili, acte que s’emmarca dins la programació de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016. En aquesta arrencada del curs, la implicació de l’Antena del Coneixement és total, amb la celebració del 2n Centenari de la mort de l’il·lustre cambrilenc Antoni de Gimbernat i Arbós, impulsada des de l’Ajuntament de Cambrils. A més de noves dades biogràfiques i aspectes desconeguts sobre el personatge i el seu entorn, explicats en un cicle de conferències, també s’han programat o col·laborat en d’altres activitats amb matèries ben diverses, espaiades en els proper trimestre:

 

Dimarts, 11 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Pere Virgili, protector i mestre d’Antoni de Gimbernat , a càrrec del doctor Rafel Albiol Molné. Acte inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor i de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dimecres, 19 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Inici oficial del curs 2016/2017 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils, a càrrec de Jordi Tous Pallarès, Vicerector de la URV. Tot seguit, Veus cambrilenques, amb la conferència Segle XVIII: Antoni de Gimbernat i Arbós (1734-1816), a càrrec de Manel Tarés Lagunas. Acte inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor i de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dissabte, 22 d’octubre, a les 9 del matí. Parada d’autobús de l’avinguda Adelaida, al costat del Palau d’Esports Municipal.

Sortida cultural Les primeres passes de Gimbernat. A Vilallonga del Camp, visitarem el Museu Pere Virgili, l’autèntic mestre de Gimbernat. Després, a Cervera coneixerem la Universitat del segle XVIII on Antoni de Gimbernat va cursar els seus estudis acadèmics. Inscripció prèvia a museu@cambrils.org o bé trucant al telèfon 977794528. Bus i entrades als museus gratuïts. Dinar optatiu de pagament. Acte inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor i de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dilluns, 24 d’octubre, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb el Dr. John Style, professor de la URV i director del Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys a la URV, per parlar del llibre Intercanvi de parelles i altres contes de l’escriptor Roald Dahl, dins el projecte embaDAHLITS.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

 

Dimecres, 26 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Antoni de Gimbernat i la introducció de la pesca del bou a Cambrils, a càrrec de Pedro Otiña Hermoso, arxiver. Acte inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor i de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Diumenge 6 de novembre, al matí. Museu Agrícola de Cambrils

Taller familiar Amb l’oli, ben nets, a càrrec de l’Alzina, dins de les jornades dedicades a l’oli d’oliva extra verge. L’activitat s’iniciarà a les 11’30h i a les 12’30h. inclòs a les Jornades de l’Oli Nou i a la 2a. Biennal d’Art Gastronòmic Contemporani de Cambrils.

Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Cooperativa Agrícola de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dimecres, 16 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Taller Aliments per a la salut: realitat o estafa, a càrrec de Francesc Puiggròs, coordinador científic del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut de Reus. Activitat organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència al Campus Extens de la URV i inclòs a la 2a. Biennal d’Art Gastronòmic Contemporani de Cambrils.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dissabte, 19 de novembre, a partir de les 11.15h. Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils

Jornada Homenatge del 2n Centenari de la mort d’Antoni de Gimbernat i Arbós (1734-1816), coordinada pel Dr. Pere Mestres Ventura. Entrada lliure prèvia inscripció a museu@cambrils.org o bé trucant al telèfon 977794528.

Organitza: Dr. Pere Mestres Ventura i Ajuntament de Cambrils

Col.labora: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dilluns, 19 de desembre, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Conferència amb tast Què bevem els dies de festa?, amb l’enòloga Pepa Menchón, dins del projecte Biblioteques amb D.O. Acte inclòs a la 2a. Biennal d’Art Gastronòmic Contemporani de Cambrils.

.               Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Col·labora: DO Tarragona i Museu d’Història de Cambrils