L’acte al Museu Molí de les Tres Eres inclourà l’obertura d’una exposició i una conferència sobre arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona. La programació estable, coordinada des del Museu d’Història de Cambrils, inclou temàtiques tan diverses com el cinema, la recerca, l’agricultura, la història, l’arquitectura, la conservació i l’etnologia.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils inaugurarà oficialment el curs 2014-2015 avui dimarts, 9 de setembre, a les 20 hores, al Museu Molí de les Tres Eres. L’acte, inclòs a la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el vicerector de la URV, Jordi Tous; el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga, i la regidora d’Ensenyament, Carmen Quintana. Les activitats i les matèries a tractar en aquests primers mesos de curs són ben diverses i engloben el cinema, la recerca, l’agricultura, la història, l’arquitectura, la conservació, l’arqueologia i l’etnologia.

Aquest curs 2014-2015 és el vuitè curs consecutiu que la URV, programa activitats a Cambrils a través de l’Antena del Coneixement local, coordinada des del curs passat pel Museu d’Història de Cambrils.

El curs s’obre amb l’arribada a Cambrils de l’exposició A la URV... fem recerca!, mostra itinerant que pretén apropar l'activitat dels centres i grups de recerca de la Universitat i del Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) a tota la ciutadania, en especial als estudiants dels instituts de secundària on també es cedeix.

Un dels grups de recerca és l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), on es troba investigant l’arqueòleg Jordi López Vilar que pronunciarà la conferència inaugural del curs titulada Arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona (segles III-I a.C.). Serà la primera de les activitats totes de caràcter gratuït d’una programació quadrimestral que es perllongarà fins el mes de desembre per diferents espais culturals:

Dimarts,  9 de setembre, a les 8 del vespre. Museu Molí de les Tres Eres

Inici oficial del curs 2014/2015 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils a càrrec de Jordi Tous Pallarès, Vicerector de la URV, amb la inauguració de l'exposició A la URV... fem recerca!. Tot seguit, conferència inaugural Arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona (segles III-I aC), a càrrec de Jordi López Vilar, investigador de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica adscrit a la URV.

Organitza: Museu d'Història de Cambrils. Col·labora: ICAC i CEC

Dijous, 16 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Conservació del cinema domèstic i amateur. Com hem de guardar els nostres petits tresors cinematogràfics, a càrrec de Pedro Nogales Cárdenas, Doctor en Història del Cinema i Investigador de la Unitat d’Investigació del Cinema de la URV.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils

Dijous, 6 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Restauració dels elements defensius de la muralla de Cambrils, a càrrec de Moisés Díaz García, arqueòleg de l’empresa CODEX. Arqueologia i Patrimoni, que va intervenir en la darrera actuació portada a terme al perímetre emmurallat del Barri Antic de Cambrils.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils

Diumenge, 9 de novembre, de 10’30h a 13’30h. Museu Agrícola de Cambrils

Taller familiar L’oli i les olives, a càrrec de Cel Rogent, dins de les jornades dedicades a l’oli d’oliva extra verge. L’activitat s’iniciarà a les 10’30h i a les 12h.

Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

Dijous, 20 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Dins de la Setmana de la Ciència, conferència La telegrafia òptica a Cambrils (1850-1874), a càrrec de Jesús Sánchez Miñana, enginyer de telecomunicacions i membre de l’Asociación de Amigos del Telégrafo de España.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils 

Dijous, 4 de desembre, a les 8 del vespre. Museu Agrícola de Cambrils

Inauguració de l’exposició El món agrari a les terres de parla catalana, impulsada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural. Acte inclòs al programa de la Festa Major de la Immaculada i a la I Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils

Dijous, 11 de desembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural.

Veus cambrilenques, amb la conferència Conservació de béns del patrimoni etnològic, a càrrec de Lluïsa Gené Rebull, professora de Restauració de béns culturals del Màster en Patrimoni Artístic i Cooperació Cultural de la URV. Acte inclòs al programa de la Festa Major de la Immaculada.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils

Inauguració del nou curs l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils

Dia: Dimarts, 9 de setembre
Hora:  20 hores
Lloc: Museu Molí de les Tres Eres