L’alcaldessa de Cambrils, el president del Consell Comarcal, el president de Comaigua i el regidor de Serveis han visitat avui les obres. Els treballs permetran solucionar definitivament els episodis de males olors, que ja es van reduir amb les actuacions realitzades durant el 2016.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Sostenibilitat

Les obres d’ampliació de l’estació depuradora (EDAR) de Cambrils i Vinyols i els Arcs estaran finalitzades abans de l’estiu, d’acord amb les previsions del contracte d’adjudicació de les obres que es va signar a finals del passat mes de novembre. Les obres permetran eliminar definitivament els problemes de males olors, que ja s’havien reduït amb les actuacions realitzades durant el 2016.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud; el regidor i president de Comaigua, Eduard Pellicer; el regidor de Serveis, Antonio Laguna, i el gerent de Comaigua, Quim Vicens, han visitat avui les instal·lacions.

Durant la visita, l’alcaldessa ha destacat la importància dels treballs per solucionar difinitivament un problema històric i millorar la qualitat de vida dels cambrilencs i cambrilenques. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal ha assegurat que el treball conjunt de l’Ajuntament i el Consell ha estat clau per aconseguir que l’Agència Catalana de l’Aigua tirés endavant aquesta inversió.

El problema principal a resoldre és que les aigües residuals arriben a la depuradora amb una càrrega contaminant molt superior a la que pot tractar el reactor biològic actual de manera adequada, la qual cosa provoca molèsties per males olors i, a més, alguna vegada la qualitat de l'aigua depurada no compleix els paràmetres exigits per la normativa. Per solucionar aquesta problemàtica la proposta ha estat ampliar la capacitat d’aireació del reactor biològic.

A més, les obres inclouen a més altres mesures complementàries com ampliar la zona de deshidratació o l'emmagatzematge de fangs.

El Consell Comarcal del Baix Camp, com a responsable de la gestió de 13 depuradores a la comarca, entre les quals està l’EDAR de Cambrils, va licitar les obres el passat mes de setembre per un import d’1.424.034,06 €  (més IVA). Aquest import l’assumeix íntegrament l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que és l’ens que en té la competència, mitjançant una conveni signat entre l’ACA i l’ens comarcal.

L’EDAR de Cambrils fa uns 20 anys que va entrar en funcionament i al ple de l’estiu tracta un màxim de 19.000 metres cúbics d’aigües residuals en un dia punta, tot i que està dissenyada per a tractar fins a 25.000 metres cúbics.