És un projecte que han treballat amb els professors i experts de les dues especialitats que s’imparteixen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme. Els guanyadors de la quarta edició van ser Aba Nieto de Lleida, Casian Nicolàs de Cambrils i Derian Revollo de Sant Pere de Ribes.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’alumnat del Pla de Transició al Treball (PTT) de Cambrils van celebrar divendres passat, 13 d’abril, la quarta edició del concurs gastronòmic en el marc del projecte integrat dels dos perfils professionals que s’imparteixen a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració i Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Aquest projecte és una activitat que els alumnes han preparat amb els seus tutors, els professors tècnics i amb els experts de les dues especialitats. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. Aquesta jornada de presentació dels aprenentatges realitzats a l’aula a les famílies i a totes les persones que participen en el programa és la culminació del treball d’aquest pla de qualificació professional.

La quarta edició del concurs, que es portar a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria, va comptar amb la participació de cinc alumnes d’altres PTT de Catalunya (Lleida, Manlleu, Molins de Rei, Sant Pere de Ribes i Cambrils) seleccionats entre les sol·licituds rebudes després de publicar les bases del concurs el mes de gener.

Els participants van disposar de dues hores per fer l’elaboració de dues receptes culinàries: romesco de rap i torradetes de Santa Teresa, i posteriorment les van presentar als membres del jurat, format pel regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro Garcia; el subdirector General de Programes, Formació i innovació, Estanislau Vidal-Folch; la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Imma Reguant, el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí; el director de Restauració del Cambrils Park Resort, Camping & Resort Sangulí Salou i Complex Esportiu Futbol Salou, Joan Lluís Parisi Sarobe, i la propietària de la Ganiveteria Pérez, Estel Bové. El concurs també va comptar amb la qualitat professional dels dos membres del jurat intern a la cuina: el director d'operacions del Restaurant El Pósito , Antonio Jose García Samaniego, i el cap de Restauració de Cambrils Park Resort, Bittor Gutiérrez Gamayo.

La guanyadora del concurs va ser l’Alba Nieto del PTT de Lleida, que va obtenir com a primer premi un contracte de treball per als mesos de juliol i agost gentilesa de l’empresa Cambrils Park Resort, Camping & Resort Sangulí Salou i Complex Esportiu Futbol Salou. La segona posició va ser per l’alumne del PTT de Cambrils Casian Nicholas, que va rebre un notebook gentilesa del Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils. I en tercer lloc, Derian Revollo del PTT de Sant Pere de Ribes es va emportar un maletí de ganivets cedits per la Ganiveteria Pérez.

Tots els participants van rebre uns obsequis realitzats pels alumnes del PTT de Tarragona del perfil d’Auxiliar de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i del PTT d’Altafulla del perfil d’Auxiliar de Jardins i vivers. Aquest any també van col·laborar en l’organització del concurs els alumnes i del professorat del PTT de Tarragona del perfil d’Auxiliar de cuina i càtering, que van ajudar en el servei durant la realització de l’acte.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri elaborat i servit pels alumnes del PTT de Cambrils d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració. L’organització agraeix l’assistència i col·laboració de totes les administracions, empreses, professorat i familiars que van ajudar a fer realitat el projecte integrat, van donar el seu suport i van valorar el treball, dedicació i esforç del PTT de Cambrils.