Més de 400 alumnes han acomiadat l’etapa educativa de primària amb una jornada lúdica de rap, dansa i música al Parc del Pinaret. L’organització ha estat coordinada pel Pla Educatiu d’Entorn amb la participació dels set centres educatius.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

Més de 400 alumnes de 6è de les set escoles de Cambrils s’han reunit aquest matí al Parc del Pinaret per celebrar la festa de cloenda de primària.

La jornada ha començat amb l’esmorzar i la benvinguda de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. A continuació, Joël Prieto (Fetitxe 13) de l’associació Versembrant ha ofert un concert amb dinàmiques d’interacció. Després de l’actuació, l’alumnat de 6è ha interpretat la cançó contra la islamofòbia. La festa s’ha completat amb un taller de dansa urbana i una sessió de DJ  Strombo per ballar.

L’organització de la celebració ha estat fruit d’una comissió de treball coordinada per personal tècnic del Pla Educatiu d’Entorn del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament i de la Generalitat, que ha comptat amb la participació de representants dels set centres educaius.

Aquesta és la primera vegada que s’organitza una festa conjunta de totes les escoles per celebrar la cloenda d’una etapa educativa i l’inici de la que començarà en els propers mesos a l’institut. Més enllà de la celebració, la idea és que els i les alumnes de primària comparteixin una jornada en un espai de lleure, es coneguin entre ells i descobreixin l’entorn del municipi. Entre els objectius, hi ha el de treballar els valors cívics, la participació i cohesió de l’alumnat dels diferents centres i, per tant, dels diferents barris de Cambrils.

El rap contra la islamofòbia

Un dels moments més destacats de la festa ha estat la interpretació de la cançó elaborada per l’alumnat de secundària durant el taller de rap de prevenció de la islamofòbia impulsat per l’Ajuntament i impartit per l’associació Versembrant per fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant la música.

Atesa la gran acceptació d’aquest taller als instituts, la comissió de treball va proposar que els alumnes de 6è de primària també hi participessin, ballant i cantant la cançó dels seus companys a la festa d’avui, després d’haver-la treballat i assajat prèviament a l’escola.

La cançó de rap ha servit així com a nexe d’unió entre les escoles i els instituts i, a més, s’han enregistrat imatges de tot el procés per crear un videoclip amb la representació de totes les escoles i instituts del municipi i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). El valor d’aquest treball en xarxa és, precisament,  un dels objectius del Pla Educatiu d’Entorn, que és una eina més per fer de Cambrils una ciutat educadora.

Set escoles participants (407 alumnes): Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (80 alumnes), Escola Cambrils (76 alumnes), Guillem Fortuny (52 alumnes), La Bòbila (50 alumnes), Marinada (50 alumnes), Mas Clariana (48 alumnes) i Joan Ardèvol (51 alumnes).