És un espectacle creat per expressament per l’ocasió amb la música de Carolina Molares i la lletra de Laia Pérez i Maria José Bolart. L’acompanyament musical ha anat a càrrec de l’Escola Municipal de Música i la representació teatral dels actors i les actrius del col·legi Vidal i Barraquer.
- Categoritzat com: Educació
- Serveis associats: Educació
Més de 400 alumnes de 3r de primària de les set escoles de Cambrils i una escola de Vinyols han unit les veus aquest matí per interpretar la cantata “El primer dia d’escola” al Palau Municipal d’Esports de Cambrils.
Com cada any, la representació teatral ha anat a càrrec d’actrius i actors de 4t d’ESO del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i la música en directe l’ha posat una orquestra formada per professorat i alumnat de l’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC).
Aquesta és la novena edició del projecte impulsat i coordinat pel Departament d’Educació de l’Ajuntament a través de l’Escola Municipal de Música, amb l’objectiu de generar afició per la música, apropar les arts en viu a les escoles i treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat.
L’espectacle ha estat creat expressament per ser estrenat avui, amb la música de la compositora Carolina Molares i els textos de Laia Pérez (especialista de música de l’escola Guillem Fortuny) i Maria José Bolart (professora de l’EMMC).
La protagonista de la cantata és una nena amb moltes ganes de fer amistats, però la seva timidesa no li permet tirar endavant. Durant el primer dia en una escola nova, s'haurà d'enfrontar a les seves pors i als nous companys, que la consideren estranya pel seu comportament reservat i solitari.
“El primer dia d’escola” acompanya la Mònica i als seus companys en aquest viatge de descoberta del sentir dels altres, dels temors i angoixes que ens produeixen les noves situacions, i com l'empatia i la confiança en un mateix i en la gent que ens envolta ens ajuda a millorar i avançar, superant dificultats i reptes personals i socials.
La història parla d'emocions, d'amistat, de respecte, d'empoderament, de comunicació, i, per descomptat, del poder de la música com a element d'unió entre les persones.
Escoles participants i mestres de música
Cambrils (Núria Vilanova i Esther Pérez)
Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (Francesc Aguilera)
Guillem Fortuny (Laia Pérez)
Joan Ardèvol (Maria Fernández)
La Bòbila (Victor Celma)
Marinada (Núria Badenas)
Mas Clariana (Montserrat Rico i Guillem Vidal)
Santa Caterina (Míriam Torres)
Membres de l’Orquestra (professorat i alumnat de l’EMMC)
Violí: Marcel Pascual, Francesc Sánchez, Abril Anguera, Marta Balart, Aina Blázquez, Irene Bonet, Roger Castillo, Ana Fernández, Ginane Klein, Anna Martí.
Violoncel: Enric Prats, Pau Cortiella, Jacob Sarasa.
Contrabaix: Isabel Scaturro.
Flauta travessera: Eva Garriga, Júlia Farré, Sofía Sánchez.
Clarinet: Anna Amigó, Valentina Rusconi, Eugènia Miquel.
Saxo: Dídac Arcas, Jan Fernández, Pau Rodríguez, Luca Rusconi.
Trompeta: Jana Martí.
Trombó: Ivan Babiloni, Oleguer Capella, Xesca Mestre.
Piano: Andrés Moya.
Bateria: Francesc Aguilera, especialista de música del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Baix elèctric: David Dempere, especialista de música de l’escola La Bòbila
Actrius i actors del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Nil Borràs Cairol, Laia Castro Mas, Elena Huzavataya Shcherbakova, Àlex Llauradó Luque, Camí Panicello Castillo i Isona Rebull Macip.
Narradora: M. José Bolart, professora de l’EMMC i coautora de la cantata.
Direcció musical: Carolina Morales, compositora de la cantata.
Arranjament musical i direcció orquestral: Marcel Pascual, professor de l’EMMC
Direcció coreogràfica: Laia Pérez, especialista de música de l’escola Guillem Fortuny i coautora de la cantata.
Direcció escènica i adaptació del text: Rosa Òdena, especialista de música d’ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Disseny del logotip de la cantata: Matías Bolart, alumne de l’EMMC
Coordinadora del projecte: Anna Amigó, professora de l’EMMC