Els nens i nenes de les quatre classes d’I4 i I5 estan treballant un projecte sobre la Festa Major

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació

Els nens i nenes de les quatre classes d’I4 i I5 de l’escola institut Joan Ardèvol de Cambrils s’han desplaçat avui a l’Ajuntament per veure de prop els gegants Pere i Camí, que estan exposats al vestíbul de la casa consistorial, i sis nanos que ha portat especialment per l’ocasió la Colla Gegantera Tota l’Endenga (La Lola, el Gepetu, la Gitana, el Catalanet, el Dimoni i el Cuiner).

Els infants, dividits en grups, han pogut conèixer millor la història i característiques dels gegants, i han realitzat activitats com mesurar l’alçada dels dos elements festius amb un cordill. La visita s’emmarca en un projecte sobre la Festa Major que el centre educatiu va implantar el curs 2021-2022.

Els Gegants Pere i Camí es van construir al taller Casa Ingenio de Barcelona i es van presentar a la població l’any 1954, amb motiu d’una edició extraordinària de la Festa Major de la Immaculada per celebrar el centenari de la definició dogmàtica de la Immaculada Concepció de Crist. Representen una parella amb corona i vestits molt elegants i per aquest aspecte de sobirans durant molts anys se’ls va conèixer com el Rei i la Reina. L’any 1992, coincidint amb la Primera Trobada de Gegants de Cambrils, van ser batejats amb el nom del patró i la patrona del municipi.