La seva estada a Cambrils, del 6 al 13 d’abril, compagina cultura, esport i lleure. Una vintena de joves de l’institut cambrilenc van viatjar a Saing Gaudens a finals de setembre. Les sortides formen part d’un projecte de cooperació educativa i pedagògica transversal.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Educació
  • Serveis associats: Educació

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, han rebut avui 21 alumnes del Collège Didier Laurat de Saint Gaudens acompanyats d’estudiants de francès de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, amb qui estan fent un intercanvi.

L’estada dels joves francesos a Cambrils, del 6 al 13 d’abril forma part d’un projecte de cooperació educativa i pedagògica entre els dos centres educatius iniciat el 2017, que s’articula al voltant de tres assignatures (espanyol, educació física i francès).

Els grup d’alumnes va arribar dissabte al matí i, després d’una recepció a l’institut, van passar el cap de setmana amb les famílies. El dilluns van fer diverses activitats esportives a la platja i van practicar el rem, dimarts van visitar Barcelona i avui han fet la ruta pels espais de la Guerra Civil de Cambrils i han visitat la Vil·la Romana de la Llosa.

Aquest vespre tenen previst assistir a l’assaig dels Xiquets de Cambrils i demà faran una sortida al Port Aventura. El divendres al vespre s’acomiadaran amb un taller de ball a l’Ateneu Juvenil i dissabte al matí agafaran el vol de tornada.

L’alumnat cambrilenc que estudia francès de 3r i 4t d’ESO ja va viatjar a Saint Gaudens a finals de setembre, on van fer una estada de 8 dies, convivint amb famílies franceses i realitzant activitats culturals, esportives i lúdiques.

Visita de l’Escola Joan Ardèvol

D’altra banda, avui també han visitat l’Ajuntament l’alumnat de P5 i1r de l’Escola Joan Ardèvol. L’alcaldessa els ha explicat el funcionament de l’administració local i ha respost a les preguntes formulades pels nens i nenes a la Sala de Plens. Posteriorment, els nens i nenes han continuat el recorregut per les dependències municipals, acompanyats pels agents escolars, que també els han resolt dubtes relacionats amb la Policia Local.