El marabout Mbacke Mourtda està de visita els membres de la confraria residents a Europa

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Participació ciutadana

L’Alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut de l’Ajuntament de Cambrils, Hélène Arcelin, han rebut aquest matí al Sr. Mbacke Mourtda, marabout -màxim líder espiritual dels senegalesos musulmans de la confraria religiosa de Mouride- i nét d’Ahmadou Bamba, acompanyat de diversos representants de l’Associació de Senegalesos i Amics del Senegal de Cambrils.

 

L’Alcaldessa ha remarcat que “Cambrils, és una ciutat acollidora i la convivència en la diversitat és un valor que hem de fer valdre com un aspecte positiu del nostre caràcter” i que és necessari que “des de l’Ajuntament es posi el gra de sorra per contribuir a la coneixença i al respecte mutu”.

 

Alhora, la regidora ha explicat que l’Ajuntament de Cambrils vol promoure la visibilitat de les diferents comunitats religioses que conviuen a la ciutat, “la convivència en la diversitat és un valor que hem de fer valdre com un aspecte positiu del nostre caràcter” ha afirmat Arcelin. “És missió de l’Ajuntament garantir la llibertat, el respecte i la no discriminació per qualsevol causa, també per  l’afer religiós”, ha conclòs.

 

 

La Mouride

 

Actualment, la Mouride és la més activa de les confraries islàmiques del Senegal i una de les més poderoses. Aproximadament una quarta part de la població senegalesa són mourids.

 

Amb Cheick Amadou Bamba, l'Islam va entrar a formar una part inseparable de la història del Senegal, convertint-lo en un símbol de la resistència pacífica a Àfrica.