Els 20 noies i noies realitzen tasques de voluntariat al Centre de Dia les Orenetes, la Residència Baix Camp i la Casa Sant Josep

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i la regidora de Nova Ciutadania i Benestar Social, Teresa Recasens, han rebut aquest matí un grup de joves del Casal Jove de Badalona que estan realitzant tasques de voluntariat al Centre de Dia les Orenetes de l’Associació de Familiars de l’Alzheimer Costa Daurada (AFACD), la Residència Baix Camp de Cambrils i la Casa Sant Josep dels Germans de la Salle.

La recepció ha començat amb les paraules de l’alcalde de Cambrils, que ha donat la benvinguda als i les joves i ha agraït la implicació de la presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer Costa Daurada, Carmen Barros, que ha estat la impulsora de l’estada i l’organitzadora de totes les activitats. “És un orgull tenir a Cambrils persones com vosaltres que ajuden a la gent que de veritat ho necessita”, ha afirmat l’alcalde.

En aquest sentit, la presidenta de l’entitat ha destacat la importància d’aquest tipus voluntariat. “L’estona que passeu amb els avis i àvies és vida”, ha afirmat dirigint-se als i les joves. Per la seva banda, dos portaveus dels grup de voluntaris han afirmat que l’experiència i els coneixements que estan adquirint els ajudaran en el futur i han explicat les activitats del projecte del Casal Jove.

El grup està format per 20 nois i noies d’entre 16 i 20 anys, acompanyats per 2 educadores i 3 monitors en pràctiques, que al llarg de tot l’any participen en diferents projectes de Badalona com a voluntariat i que a l’estiu fan estades en altres poblacions prestant aquest tipus de serveis d’integració social.

Durant la seva estada a Cambrils, del 24 al 31 de juliol, estan donant suport a persones diagnosticades d’ELA, Alzheimer, Parkinson i altres malalties neurològiques que atén el Centre de Dia Les Orenetes; persones usuàries de la Residència Baix Camp, i també membres de la Congregació de la Salle retirats que viuen a la Casa Sant Josep.