Serà un punt de trobada d’entitats de desenvolupament local del Camp de Tarragona

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, participarà el proper dijous, 7 d’octubre, a la jornada Cessetània: Noves Oportunitats per al Camp de Tarragona, que es portarà a terme a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. L’acte està organitzat per la Cessetània - Xarxa de Desenvolupament Local del Camp de Tarragona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca, amb la finalitat de donar visibilitat al treball en xarxa de les entitats del Camp en l'àmbit del desenvolupament local.

Cambrils es va integrar en aquesta xarxa el 2018 i ara fa un pas endavant entrant a format part del grup motor tècnic. L’alcalde de Cambrils ha destacat el compromís de l’Ajuntament de Cambrils amb les polítiques de desenvolupament local  i amb el treball en xarxa amb altres agents del territori, que queda palès en projectes conjunts que es realitzen amb Reus, l’Hospitalet de l’Infant i altres municipis.

D’altra banda, l’alcalde ha afirmat que una de les prioritats és millorar l’ocupabilitat de les persones i la inserció laboral, diversificant els sectors productius. En aquest sentit, l’Ajuntament impulsa diferents accions formatives amb finançament propi  com els Certificats de Professionalitat d’Atenció SocioSanitàries o el d’Instal.lacions Fotovoltaiques , entre altres.

La jornada

La jornada, que s’adreça a professionals i entitats del territori, té quatre grans objectius: impulsar la concertació territorial segons els principis de la Declaració de la Cessetània, fomentar el treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats, donar a conèixer els reptes locals d’acord amb les polítiques europees de desenvolupament, i difondre experiències d'èxit que puguin ser models i referents.

Al llarg de l’esdeveniment, que serà presentat i inaugurat per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i una persona representant del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), es presentaran les darreres entitats adherides a la xarxa formalitzant la seva signatura a la Declaració de la Cessetània, es posarà especial èmfasi en les oportunitats de finançament europeu, i s’exposaran quatre experiències de desenvolupament de territori implementades a Catalunya.

A la primera part, el director en Innovació i Consultoria en Polítiques Públiques, SL, Eduard Jiménez oferirà la xerrada Estratègies de cooperació territorial en un escenari de grans reptes i oportunitats. Mentre que a la segona part, tindrà lloc la taula rodona Bones pràctiques en desenvolupament territorial a Catalunya, en  la que participaran: Isabel Villalbí, de l’Ajuntament d'Amposta; Vicente Olivares, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona; i Carme Ferrer, vicepresidenta de l'Associació de Micropobles de Catalunya.

La jornada serà conduïda pel periodista Xavier Graset. És d’accés lliure però requereix inscripció a l’adreça https://ja.cat/HQ45K. Com a complement final, el consistori de Vila-seca oferirà a les persones participants la possibilitat de visitar al Castell de Vila-seca, amb aforament limitat.

La Declaració de la Cessetània es va signar el juliol del 2017, com a compromís per impulsar la concertació al Camp de Tarragona i desplegar planificacions estratègiques a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats, i per promoure l’ocupació i el desenvolupament local efectiu. Des d’aleshores diversos municipis i agents socioeconòmics s’han adherit progressivament als principis i objectius expressats en el document de manifest.