L’estand institucional a la Fira s’ha dedicat als 50 anys de Pubillatge

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes

A l’auditori del Parc del Pinaret de Cambrils, just al costat del recinte firal, es celebrava l’Acte d’Homenatge als 50 anys de pubillatge a la ciutat. La trobada ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que des del 1966, any en què es va recuperar la tradició del pubillatge  Cambrils, han representat el municipi com a pubilles, hereus, damisel·les o fadrins.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella; així com una de les Pubilles inicials; el primer Hereu des de la seva recuperació; la darrera Pubilla de Cambrils; membres de la Comissió de Pubilles; l’Hereu de Catalunya i el president del Foment de les Tradicional Catalanes entre altres.

Un a un, totes les Pubilles, Damisel·les i Hereus han estat cridats per odre cronològic per rebre un petit obsequi així com la banda o la barretina en record d’aquest homenatge. La Pubilla més antiga que ha assistit a l’acte és Montserrat Pascual, qui va ser escollida l’any 1970. No obstant això, cal destacar la primera Pubilla de Cambrils, l’any 1966, va ser Josefina Fàbregas, qui ja no es troba entre nosaltres, però a qui l’Ajuntament també ha volgut fer un petit homenatge a través de l’assistència i la participació de les seves filles.

L’acte també ha comptat amb la intervenció de Núria Bay, qui va ser Pubilla de Cambrils l’any 2015. A més, també han intervingut Jordi Sánchez, Hereu de Cambrils l’any 2010 i Fadrí de les comarques de Tarragona, com a representant de la Comissió de Pubilles; i Antoni Pérez, president del Foment de les Tradicions Catalanes.

Finalment i un cop acabades les tradicionals fotografies de família, tots plegats s’han dirigit fins a la plaça del Setge on han gaudit d’un petit refrigeri.

Enguany tots els visitants han pogut contemplar a l’estand institucional de l’Ajuntament una exposició fotogràfica que recull aquests 50 anys des de la recuperació del pubillatge a la ciutat.