En aquestes zones s’ha retirat el paviment malmès i s’ha sanejat la base de les arrels de l’arbrat existent, que són d’exemplars de gran alçada

  • Categoritzat com: Comunicació Obra Pública

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de millora de la pavimentació en diferents carrers de la ciutat que s’havien vist afectats per l’arbrat o senzillament pel pas del temps.

Concretament, a la urbanització Platja de Vilafortuny; a l’alçada del número 16 del carrer Geranis de la urbanització Proacosa i a l’alçada del número 13 del carrer Orquídies de la urbanització la Llosa hi havia zones on el paviment estava en molt mal estat, degut principalment per la força del sistema radicular dels pins existents a la vora, que amb els anys han anat malmetent el paviment, aixecant-lo i desgranant-lo i deixant sots de certa consideració. Es donava la circumstància que alguns trams d’aquests carrers eren pràcticament intransitables i comportaven certa perillositat tant per als vianants com per als vehicles que hi circulen.

Per tal de posar una solució a aquesta problemàtica, des de l’Ajuntament s’han dut a terme actuacions en els trams dels carrers afectats. En aquests s’ha retirat el paviment malmès i s’ha sanejat la base de les arrels existents, que són d’exemplars de gran alçada.

 

En concret, s’han dut a terme dues actuacions especials:

  1. Carrer del Pinar, tocant amb la zona verda del Passeig Marítim: S’ha cregut convenient no tocar el subsòl on existeix l’arrelament dels pins, per no posar en perill la seva longeva vida, però sí demolir la major part del paviment d’aglomerat en mal estat del carrer del Pinar, sanejar la base procurant no malmetre el sistema radicular existent i pavimentar amb sauló, la qual cosa donarà una major transpiració al terreny. Així mateix, per tal de reduir la circulació per aquest carrer, s’ha ampliat la zona verda existent, deixant un carril de 3 metres amb accés exclusiu per a veïns, degudament senyalitzat.
  2. Passatge que uneix el carrer de la Marina amb el passeig marítim: Es tracta d’un passatge mol transitat pels veïns que van a la platja. Els trams de pavimentació existents estaven en molt mal estat i per això s’han tret les restes de paviment existent, pavimentant-lo de nou amb sauló i construint un gual d’entrada i sortida del passatge amb pedra d’Alcover. També s’ha limitat el passatge amb vorades de llambordes granítiques a ambdós costats, com la resta de la zona verda. A l’accés pel carrer de la Marina s’han muntat també pilones de fusta, donant continuïtat a les existents.