La trobada és el punt d’inici per constituir una taula de treball per planificar i projectar el model de futur del municipi. L’acte comptarà amb la participació de l’analista i consultor econòmic Gonzalo Bernardos, l’alcalde de Viladecans i un tinent d’alcalde de Calvià.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Urbanisme

L’Ajuntament de Cambrils reunirà a diversos empresaris del territori de diferents sectors d’activitat en la Jornada Cambrils 2030: “Una aproximació al Cambrils del futur” que se celebrarà aquest dimecres, 18 d’abril, a l’Hotel Sol Port Cambrils. L’objectiu és compartir, planificar i projectar el model de futur del municipi tractant en profunditat els seus reptes i potencialitats.

Cambrils 2030 busca analitzar i exprimir els trets diferencials i singulars de Cambrils per posar-los en valor i posicionar com a marca pròpia la proposta d’economia local que s’anirà perfilant els propers anys. Aquesta jornada de reflexió pretén ser un espai de debat público-privat per establir les bases del projecte amb la creació d’una taula de treball.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que la jornada és “un punt d’inici per crear un espai de trobada de persones compromeses amb Cambrils per definir un horitzó conjunt amb visió de territori, de manera eficient, responsable, integradora i sostenible”.

En la  mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana, Ana López, ha afirmat que aquest espai de debat amb el sector privat “ens permetrà dibuixar i projectar el model del Cambrils del futur de manera compartida i aprofitar al màxim les potencialitats del municipi”.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Joan Maria Artigau, ha destacat la importància de “tenir en compte tots els agents que poden incidir en la configuració d’aquest escenari futur per treure partit de les singularitats de Cambrils i prendre les millors decisions”.

El programa

La jornada començarà a les 9:30 hores amb la benvinguda de l’alcaldessa de Cambrils. El programa continuarà amb les ponències “Transformar una ciutat és possible” de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i “La col·laboració público-privada, un model d’èxit en la transformació de la ciutat” del tinent d’alcalde de Calvià Andreu Serra. Les dues sessions serviran per exposar casos similars d’altres localitats que tenien com a objectiu la transformació econòmica d’una ciutat amb la col·laboració de l’administració pública en conjunció amb el teixit empresarial.

Posteriorment, l’analista, consultor econòmic i immobiliari i professor d’Economia de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, pronunciarà l’última ponència titulada “Construir un projecte de futur de Cambrils”. Després de dinar, a les 15 hores, la jornada acabarà amb la creació de la taula d’empresaris 2030.

Les sinèrgies resultants de la creació d’aquesta taula de treball ajudaran en la presa de decisions tant a nivell administratiu, d’ens locals i supralocals com de les empreses i d’altres grups d’interès privat que tenen incidència en la configuració d’aquest escenari de futur.