La mesura busca un equilibri per evitar el malbaratament d’aigua i alhora garantir uns serveis mínims pels banyistes

  • Categoritzat com: Platges
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils ha decidit tancar les dutxes de les platges com a mesura d’estalvi d’aigua contra la situació de sequera. En canvi, els rentapeus es mantindran oberts com a serveis mínims. La regidora de Turisme i Platges, Camí Mendoza, ha explicat que la mesura busca un equilibri per evitar el malbaratament d’aigua i alhora garantir la comoditat de les persones usuàries de les platges.

El tancament de les dutxes es realitzarà durant els propers 4 dies a través de l’empresa municipal Ingesol, que començarà per la platja del Cap Sant Pere i continuarà en direcció a Ponent fins arribar al final de la platja de l’Ardiaca. Els elements que tan sols son dutxes quedaran totalment fora d'ús i es mantindrà l’aigua oberta als rentapeus incorporats a algunes dutxes i als elements que només són rentapeus.

Segons dades extretes de Comaigua, la mitjana del consum d'aigua de les dutxes durant els mesos de juliol, agost i setembre del 2022 es va multiplicar per 7 respecte a la mitjana de la resta de trimestres. Com a dada significativa, el consum durant els mesos d'abril, maig i juny va ser de 3.052 m3 i durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2022 de 12.361 m3.

L’Ajuntament de Cambrils ja va prendre mesures per estalviar aigua i conscienciar la ciutadania des de finals de l’any passat per la situació de prealerta i les va intensificar el juny, quan va entrar en estat d’alerta, juntament amb totes les poblacions que s’abasteixen del CAT.