Els cursos demanat són atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i Operacions bàsiques de cuina. L’objectiu de la nova convocatòria del Servei d’Ocupació de Catalunya és oferir una formació ajustada al mercat laboral.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Ajuntament de Cambrils s’acollirà a la nova convocatòria de subvencions oberta pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat per a la realització d'accions de formació d'oferta adreçades prioritàriament a treballadors/ores desocupats/ades que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Concretament, el Departament d’Ensenyament i Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha demanat dos cursos: un d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i un altre d’operacions bàsiques de cuina.  Aquesta formació està vinculada a un Certificat de Professionalitat. Si són atorgats, els cursos s’iniciaran abans del 30 de desembre de 2013.

El curs d’atenció sociosanitària consta de 390 hores de formació teòrica i 80 hores de pràctiques professionals no laborals. Es divideix en quatre mòduls formatius sobre el recolzament en l’organització d’intervencions en àmbit institucional (100 hores), la intervenció en l’atenció higienico-alimentària en institucions (70 hores), la intervenció en l’atenció sociosanitària en institucions (70 hores) i el recolzament psicosocial, atenció relacional i comunicativa en institucions (130 hores).

D’altra banda, la formació d’operacions bàsiques de cuina ofereix 290 hores de formació teòrica i 80 hores de pràctiques professionals no laborals. El temari inclou aprovisionament, pre-elaboració i conservació culinaris (120 hores),  i elaboració culinària bàsica (150 hores).

Aposta per arribar a acords amb agents del territori 

El Departament d’Ensenyament i Ocupació treballa per arribar a acords amb agents del territori com una manera d’aconseguir una major inserció laboral. En aquesta línia, el curs de cuina es preveu realitzar a les instal·lacions de l’Associació Hotelera, que s’encarregarà de la formació en cas que el SOC atorgui la subvenció.

La regidora d’Ensenyament i Ocupació, Carmen Quintana, ha afirmat que la suma d’esforços entre l’administració i l’empresa privada és clau per augmentar l’ocupació. La regidora ha assegurat que el departament està seguint aquest camí en tots els programes i que en aquest moment s’estan tancant acords amb altres agents per properes convocatòries.

La formació oferta té com a finalitat oferir a treballadors/ores, prioritàriament als/a les desocupats/ades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i competitivitat de les empreses així com la qualificació i la promoció dels treballadors/ores de l’àmbit territorial català.

Aquest mes d'octubre, l'Ajuntament de Cambrils també ha sol·licitat una subvenció del SOC per al desenvolupament d'un espai de recerca de feina, que si es porta a terme reforçarà la implementació del Club de Feina.

A més, està a punt de finalitzar amb un 71% d’inserció laboral un programa ocupacional per a aturats de llarga durada que ha comptat amb la participació de 24 empreses, especialment càmpings i hotels.