El consistori cambrilenc demana presó permanent revisable per delicte d’assassinat per dos dels processats. L’alcaldessa afirma que l’Ajuntament va acordar personar-se com a acusació particular per fer costat a víctimes i familiars.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’Ajuntament de Cambrils s’alinea amb la posició de les víctimes en el judici que començarà demà dimarts, 10 de novembre, a l’Audiència Nacional per jutjar els tres processats pels atemptats del 17 i 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, que van provocar la mort de 16 persones i més d’un centenar la ferits.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l’Ajuntament va decidir personar-se com a acusació particular “sobretot per posar-se al costat de víctimes i familiars” i per això des de l’inici es planteja exercir l’acció penal en els mateixos termes que les dues associacions de víctimes del terrorisme personades en la causa.

Així doncs, el consistori cambrilenc  també considera que Houli Chemal (l’únic supervivent de l’explosió d’Alcanar) i Driss Oukabir (que va llogar la furgoneta utilitzada a la Rambla) han de ser jutjats per assassinat i demana presó permanent revisable per aquests dos processats.  Des de l’Ajuntment s’ha tingut especial insistència en què es practiquessin totes aquelles proves que relacionen els acusats i l’organització amb Cambrils.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils també exigeix al govern espanyol que aclareixi els punts foscos que queden per respondre i doni explicacions convincents sobre la relació entre l’Imam de Ripoll i el CNI, que faciliti tota la informació del cas i que s’assumeixin les responsabilitats que corresponguin.

En aquest sentit, el 3 de setembre de 2019 el Ple de l’Ajuntament de Cambrils ja va aprovar una proposta per instar al Congrés dels Diputats a crear una comissió d’investigació per aclarir aquest tema. “Volem transparència, necessitem saber la veritat sobre el què va passar perquè no es torni a repetir, ja que fins ara hi ha hagut molta opacitat”, ha afirmat l’alcaldessa.