Els treballs, que han començat aquesta setmana, complementen les plantacions d’arbres que es van dur a terme a Vilafortuny a principis d’any. El consistori també ha aprovat un projecte per regenerar l’arbrat i la vegetació de la zona de ponent de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de  Cambrils continua omplint d’arbres els escocells buits del municipi. Aquesta setmana han començat els treballs de reposició d’arbrat viari a la zona del Centre Vila amb un pressupost de 9.241 euros i durant l’hivern es restituiran els arbres del Centre Port i les palmeres del passeig marítim (entre el Club Nàutic i el Pi rodó) amb un cost de 14.878 euros.

Aquests treballs corresponen a part de les millores ofertades pels contractes de manteniment de la jardineria municipal, adjudicats l’any 2019, i complementen les reposicions d’arbrat i palmeres al passeig marítim que es va dur a terme al primer trimestre d’aquest any a la zona de Vilafortuny.

Com cada any, aquest octubre també s’ha iniciat la campanya de poda, que s’allargarà fins el mes de març. Durant aquesta campanya es realitza l’avaluació anual de l’arbrat viari i, si s’escau, es replanteja la seva eliminació i/o substitució, atenent a criteris tècnics.

D’altra banda, el passat 4  de setembre la Junta de Govern va aprovar definitivament el Projecte per a la reposició d’arbrat viari i vegetació a la zona de Ponent de Cambrils, que inclou la plantació de 57 arbres i 10 palmeres, amb un import  d’execució per contracte de 75.382 euros.

Amb aquest projecte, encara pendent de finançament es reposarà l’arbrat del passeig marítim entre la Llosa i la riera de Riudecanyes;: les avingudes de la Llosa i Horta de Santa Maria, els carrers Xalet del Bau, Mestral, Orquídies, Josep Iglesias, Avellaners i Paul Cézanne, i les zones verdes de l’Ardiaca, Josep Lluís Sert i Terral, entre altres punts. Per les reposicions se seleccionaran espècies tenint en compte el tipus d’arrels i es construiran barreres per evitar que s’aixequin els paviments.

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep Lluís Abella, ha explicat que aquestes actuacions arriben després d’anys sense reposicions d’envergadura i que ha destacat la importància de la vegetació en el moment actual de canvi climàtic. El regidor ha recordat els beneficis l’arbrat urbà i els espais verds sobre la salut i el medi ambient. Els arbres són un filtre de contaminant atmosfèrics, augmenten la qualitat de l’aire, regulen les temperatures, redueixen la contaminació acústica, aporten bellesa a l’espai públic i milloren el benestar de la ciutadania.