Els vuit lledoners plantats substitueixen als plataners en mal estat que es van haver de talar per motius de seguretat. També s’ha renovat la vegetació de les jardineres de la placeta del carrer sindicat, Immolats del Setge i plaça de la Vila.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Medi Ambient i Serveis Generals

Aquesta setmana el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha realitzat els treballs de reposició de l’arbrat de l’avinguda Vidal i Barraquer. Concretament, s’hi ha plantat vuit lledoners que substitueixen els plataners que en mal estat que es van haver de talar el març passat per motius de seguretat.

D’altra banda, també s’ha renovat la vegetació de les jardineres de la placeta del carrer sindicat, Immolats del Setge i la plaça de la Vila.

Les podes excessives

En l’última revisió de l’arbrat, realitzada durant tasques de poda per optimitzar els mitjans, es va constatar el mal estat dels plataners. Les podes excessives realitzades al llarg dels anys havien provocat un estrès fisiològic a la planta que havia estat aprofitat per l’entrada i proliferació dels agents patògens, especialment fongs. La gravetat del mal varia en funció de l’estat de l’arbre i la part afectada però la majoria presentava debilitament, pèrdua parcial del ritme de creixement i  defoliació parcial.

A més d’aquests efectes biològics i fisiològics, cal tenir en compte altres aspectes negatius com els estètics i molt especialment els de seguretat, per la situació d’aquest arbrat viari en un passeig àmpliament utilitzat.

Actualment el nou arbrat ja no es poda d’aquesta manera, però el vell s’ha de seguir podant com abans perquè l’estructura dels arbres està debilitada i no aguantaria un port natural.