Les targetes es poden utilitzar en qualsevol botiga, mercat o supermercat del municipi per la compra de productes alimentaris

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Ajuntament de Cambrils ja ha rebut les targetes moneder dels 813 infants del municipi amb la beca menjador de la Generalitat i durant aquesta setmana les classificarà i repartirà a domicili.

El grup logístic del Pla d’emergència local, amb el suport de persones voluntàries, serà l’encarregat de fer el repartiment casa per casa per minimitzar les mobilitzacions i especialment evitar les concentracions i la sortida de menors al carrer.

L’Ajuntament ha explicat que no es realitzarà cap trucada prèvia. Només en cas que no es trobi a ningú en un domicili es farà una trucada telefònica per convindre amb la família l'hora i forma de lliurament. Es demana a les famílies que esperin i evitin col·lapsar els telèfons d’atenció si no és totalment imprescindible.

Funcionament de les targetes

Cada nen i nena escolaritzat en centres educatius d'ensenyament obligatori del municipi que tingui beca menjador, té assignada una targeta menjador d'ús personal. Aquestes targetes estan carregades amb 40 euros, que corresponen a 10 dies de servei menjador. Aquest import es pot ampliar de forma automàtica, en funció del que acordi el Govern de la Generalitat.

Les targetes ja estan activades, no cal fer cap gestió prèvia per començar-les a utilitzar. Es poden fer servir en qualsevol botiga, mercat o supermercat del municipi. El seu ús està limitat a la compra de productes alimentaris de primera necessitat per als nens i nenes. És important fer un ús responsable d'aquest ajut destinat a cobrir les necessitats alimentàries dels i les menors. Cal que les famílies tinguin cura de les targetes perquè no s’extraviïn ni es facin malbé, ja que han de durar tot el temps que els centres educatius estiguin tancats.